H Minerva Marine και o RINA συνεργάζονται για τη συμμόρφωση στις απαιτήσεις του EU MRV

0

Η Minerva Marine Inc., επέλεξε τον ιταλικό νηογνώμονα RINA ως φορέα πιστοποίησης του κανονισμού MRV της ΕΕ, για το σύνολο του στόλου των 66 πλοίων που διαχειρίζεται.

Ο κανονισμός EU MRV (2015/757) (Monitoring, Reporting and Verification) τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου του 2015 και απαιτεί από όλα τα εμπορικά πλοία ολικής χωρητικότητας άνω των 5000 GT, τα οποία προσεγγίζουν λιμένες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εφαρμόσουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα Παρακολούθησης (Monitoring), Υποβολής Εκθέσεων (Reporting) και Επαλήθευσης (Verification) των εκπομπών CO2.

Μέχρι τις 31 Αυγούστου 2017, οι ναυτιλιακές εταιρείες πρέπει να έχουν υποβάλει στον Οργανισμό πιστοποίησης (Verifier) το σχέδιο παρακολούθησης των εκπομπών CO2 για κάθε πλοίο τους και από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα πρέπει να παρακολουθούν και να καταγράφουν τις εκπομπές αέριων ρύπων, την κατανάλωση καυσίμων και άλλες σχετικές παραμέτρους που θα πρέπει να αναφέρονται και να επαληθεύονται σε ετήσια βάση.

Η κα. Μ. Σωτηρίου, Head of Environmental Compliance της Minerva Marine Inc, δήλωσε ότι «η Minerva Marine επιδιώκει την αριστεία σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και ενεργειακής απόδοσης των πλοίων της. Στο πλαίσιο αυτό, η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου και ακριβούς σχεδίου παρακολούθησης των εκπομπών από τα πλοία του στόλου μας αποτελεί θεμελιώδη αρχή για τη συμμόρφωση της εταιρείας μας με τον Κανονισμό EU MRV και η συνεργασία με τον RINA Hellas μας βοήθησε στην επίτευξη αυτού του στόχου».

Ο κ. Σ. Δημακόπουλος, CΟO της Minerva Marine Inc., προσέθεσε ότι «η συμμόρφωση με τις νομοθετικές απαιτήσεις σε θέματα περιβάλλοντος αποτελεί βασική πολιτική της εταιρείας μας. Ο RINA επιλέχθηκε ως οργανισμός επαλήθευσης μεταξύ των MRM Verifiers καθώς αποτελεί έναν οργανισμό με ιδιαίτερη εμπειρία και αξιοπιστία σε θέματα πιστοποίησης στο τομέα αυτό».

Από την πλευρά του RINA Hellas, ο κ. Σ. Ζολώτας, Area Manager, δήλωσε ότι «η συνεργασία μας με κορυφαίες εταιρείες του χώρου, όπως η Minerva Marine είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον νηογνώμονα. Ο RINA ως MRM Verifier έχει πιστοποιηθεί από το Εθνικό Ίδρυμα Διαπίστευσης της Ιταλίας (ACCREDIA) καθώς κατέχει σχετική διαπίστευση από τον Οργανισμό UNFCCC. Επιπλέον ο RINA έχει όλα τα διαπιστευτήρια και την εμπειρία για να βοηθήσει τη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά