Επίσκεψη της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου στον όμιλο εταιρειών Τσάκος

0

Την Παρασκευή 26 Μαΐου ο όμιλος εταιρειών Τσάκος είχε την χαρά να φιλοξενήσει στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Αθήνας τους τεταρτοετείς φοιτητές της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου.

Τους σπουδαστές υποδέχθηκαν στον χώρο παρουσιάσεων της εταιρείας ο ιδρυτής του Ομίλου των Εταιρειών, Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, συνοδευόμενος από σύσσωμη την ομάδα των υψηλόβαθμων στελεχών του Ομίλου.

Τα στελέχη της εταιρείας συζήτησαν με τους σπουδαστές τις προοπτικές αλλά και τα νέα δεδομένα, τις εξελίξεις και τις προκλήσεις της ναυτιλίας. Πολλά από τα στελέχη, απόφοιτοι και οι ίδιοι της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, μοιράστηκαν με τους σπουδαστές τις εμπειρίες τους από την επαγγελματική τους πορεία, τόσο στη θάλασσα, όσο και την μετέπειτα πορεία τους σε διαδοχικά αξιώματα στην στεριά. Οι σπουδαστές συμμετείχαν ενεργά μοιραζόμενοι τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες, τις φιλοδοξίες, αλλά και πολλά όνειρα για την επόμενη ημέρα της καριέρας τους.

IMG_0171

Τα στελέχη του Ομίλου συνεχάρησαν τους νέους συναδέρφους για την επαγγελματική επιλογή τους και τους διαβεβαίωσαν ότι θα τους στηρίξουν στο ξεκίνημα τους. Ήταν απτή η ομοφωνία σε ένα συμπέρασμα: η ναυτιλία λειτουργεί μέσα σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον και ο μόνος τρόπος προκειμένου να εξακολουθήσει να κατέχει την διεθνή πρωτιά και να αποτελεί πηγή περηφάνιας για συνδρομής στον τόπο είναι διατηρώντας τον Ελληνικό χαρακτήρα της.

Έπειτα από την παρουσίαση της εταιρίας, οι σπουδαστές περιηγήθηκαν στο υπερσύγχρονο “Maria Tsakos” Academy -Training Center του Ομίλου, διαπιστώνοντας την τεράστια επένδυση της εταιρείας στην συνεχή αναβάθμιση, εξέλιξη και εξειδίκευση των συνεργατών της.

IMG_0172

Ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, θέλοντας να γνωρίσει καλύτερα τους σπουδαστές και να ακούσει τις φρέσκες ιδέες, της νέας γενιάς της εμπορικής ναυτιλία, παρέθεσε γεύμα προς τιμήν τους, μετά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ομίλου με την παρουσία του ίδιου.

IMG_0169

IMG_0170