Σεμινάριο με θέμα τα ναυλοσύμφωνα από το Hellenic Management Centre

0

Ακολουθώντας την επιτυχία των δύο προηγούμενων σεμιναρίων που είχαν διεξαχθεί στην Αθήνα το 2015 και 2016 για τα μέλη της European Law Students’ Association Ελλάδος, το τρίτο σεμινάριο με θέμα τα Ναυλοσύμφωνα στη Ναυτιλία, διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 7 Απριλίου 2017.

Τα μέλη και οι φίλοι της ELSA είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το σεμινάριο με εισηγήτρια την Δρ. Miriam Goldby, καθηγήτρια ναυτιλιακού δικαίου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα LLM In International Shipping Law του πανεπιστημίου του Queen Mary University of London. Οι συμμετέχοντες έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον για τη θεματολογία και συμμετείχαν ενεργά κατά τη διεξαγωγή του σεμιναρίου.

Το Hellenic Management Centre και το Queen Mary University of London, περήφανοι υποστηρικτές της Elsa Greece, υποστηρίζουν κάθε ακαδημαϊκή πρωτοβουλία και ενέργεια και θα συμμετέχουν επίσης στο 3ο Summer School on Maritime Law: Safety & Security, που διοργανώνει η ELSA τον Ιούλιο στην Αθήνα.

Οι δύο οργανισμοί ενισχύουν κάθε εκπαιδευτική δράση με θέμα το ναυτιλιακό δίκαιο και τη ναυτιλία, στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος που παρέχεται στην Ελλάδα, το LLM in International Shipping Law (Piraeus, Greece), βασισμένο στο επιτυχημένο LLM in International Shipping Law του Queen MARY University του Λονδίνου.

Το πρόγραμμα διδάσκεται από ειδικούς του Centre for Commercial Law Studies (CCLS) του Queen Mary University of London (QMUL), ενός από τα κορυφαία ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, σε συνεργασία με το Hellenic Management Centre (HMC), ενός οργανισμού που προσφέρει ναυτιλιακή επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση από το 1999, στις εγκαταστάσεις του HMC στον Πειραιά.

Αυτός ο καινοτόμος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών θα προσφέρει στους φοιτητές την δυνατότητα να αναπτύξουν ακαδημαϊκή εξειδίκευση σε διαφόρους τομείς του διεθνούς ναυτικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των : Maritime Arbitration, Charter-parties: Law and Practice, International Regulation of Shipping, Marine Insurance Law, Carriage of Goods by Sea, “Wet” Shipping Law: Collisions and other Incidents at Sea.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για ανθρώπους που ζουν στην Ελλάδα, να παρακολουθήσουν αυτό το υψηλού κύρους πρόγραμμα χωρίς να χρειαστεί να μετοικήσουν, ενώ παράλληλα δύο μερικές υποτροφίες από το Centre for Commercial Law Studies του Queen Mary University of London, είναι διαθέσιμες για το πρόγραμμα.