Βίντεο: το LNG ως καύσιμο του μέλλοντος για τη ναυτιλία

0

Αδιαμφισβήτητα, τα περιβαλλοντικά ζητήματα απασχολούν την κοινή γνώμη περισσότερο από ποτέ, ενώ η ναυτιλιακή βιομηχανία επενδύει όλο και περισσότερο σε “πράσινες” τεχνολογίες και πρακτικές. Μια από τις σύγχρονες πρακτικές για τη μείωση των ρύπων αποτελεί η χρήση του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ως καύσιμο για τα εμπορικά πλοία.

Σημειώνεται μάλιστα πως το LNG χαρακτηρίζεται από την ακαδημαϊκή κοινότητα, ως ένα καθαρό, ασφαλές, πρακτικό και οικονομικά βιώσιμο καύσιμο για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά βήματα ως προς την εκσυγχρόνιση των λιμενικών υποδομών, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ο γρήγορος, ασφαλής και οικονομικά αποδοτικός ανεφοδιασμός πλοίων σε LNG σε βασικά παγκόσμια λιμάνια.

Στο παρακάτω βίντεο, ο κ. Angus Campbell, Corporate Director Energy Projects της Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM), μοιράζεται τις σκέψεις του σχετικά με το LNG, ως καύσιμο του μέλλοντος για τη ναυτιλία και εξηγεί με ποιό τρόπο η Bernhard Schulte Shipmanagement επενδύει στη χρήση του υγροποιημένου φυσικού αερίου ως καύσιμο.