Πραγματοποιήθηκε το 12ο Συνέδριο του ICS Greek Branch

0

Το Institute of Chartered Shipbrokers, Greek Branch πραγματοποίησε το 12ο Συνέδριό του, την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με τίτλο : «Future Imperfect: Shipping’s route out of crisis».

Η προσέλευση των συμμετεχόντων ήταν αξιοσημείωτη για ακόμη μια χρονιά, καθώς πάνω από 400 καταξιωμένοι επαγγελματίες της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας παρευρέθησαν στην εκδήλωση.

H κα Ναταλία Μαργιώλη Κομνηνού, FICS, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ICS Greek Branch και του Hellenic Management Centre και ο κος Νίκος Α. Τσαβλίρης, FICS, Πρόεδρος του ICS Greek Branch και του Tsavliris Salvage Group άνοιξαν την εκδήλωση και καλωσόρισαν το κοινό. Επίσης, ο κος Μιχάλης Ταλιώτης, FICS, τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του ακόμη μια χρονιά απευθύνοντας ειδικό χαιρετισμό.

Φέτος οι διακεκριμένοι ομιλητές συμμετείχαν σε ένα Q&A session όπου κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τον τομέα της πρακτικής τους.

Tο πάνελ αποτελούσαν ήταν οι:
– Κίμων Αγγελόπουλος, Managing Director, Dena Shipping & Commodities S.A.
– Σταυρούλα Μπετσάκου, Head of Tanker Research, Howe Robinson
– Mariella Bottiglieri Green, Managing Director& Chartering Manager Giuseppe Bottiglieri Shipping Company Spa
– Καπτ. Ανδρέας Γεωργίου, MICS, Managing Director Grace Trading Corporation Inc.
– Robin King, Head of Marketing, The Baltic Exchange Ltd
– Αμαλία Μίλιου Θεοχαράκη, MICS, Chartering Manager, Teo Shipping Corporation Ltd
– Δρ. Αλέξανδρος Ντόβας, Director LLM International Shipping Law (Piraeus), CCLS, Queen Mary University of London
– Ηρακλής Προκοπάκης, Senior Vice President& COO, Danaos Corporation

Συντονιστής του πάνελ ήταν ο Ηλίας Μπίσιας, Διευθυντής, Ναυτικά Χρονικά

Στο τέλος του Q&A session, το κοινό είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με το πάνελ των ομιλητών, αποδεικνύοντας το γεγονός ότι το ICS Annual Forum δεν αποτελεί απλώς ένα σημείο συνάντησης των επαγγελματιών της αγοράς αλλά και ένα μέρος ανταλλαγής ιδεών και απόψεων.

Κατά τη διάρκεια του ICS Annual Forum πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων στους υποψηφίους που διακρίθηκαν στις εξετάσεις του ICS.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ICS Greek Branch διακρίθηκε ως το μεγαλύτερο εξεταστικό κέντρο στον κόσμο με ρεκόρ συμμετοχής μαθητών στις εξετάσεις του ICS. Περισσότερα από 500 ναυτιλιακά στελέχη παρακολούθησαν τα επαγγελματικά ναυτιλιακά προγράμματα του ICS και πήρε μέρος στις εξετάσεις. Φέτος 9 υποψήφιοι διακρίθηκαν παγκοσμίως στις εξετάσεις τους και βραβεύτηκαν την απόδοση τους.

Οι υποψήφιοι που διακρίθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν οι:
– Θεώνη Αγιοταφυτάκη, διάκριση στο μάθημα Ship Sale & Purchase
– Βικτώρια Βογιατζή Φασσιανού, Alpha Bulkers Shipmanagement, διάκριση στο μάθημα Shipping Business
– Αγγελική Χατζοπούλου, διάκριση στο μάθημα Introduction to Shipping
– Πέτρος Κεφαλωνίτης, Super Eco Tankers Management Inc., διάκριση στο μάθημα Introduction to Shipping
– Μαρία Σκουφάλου, Chartworld Shipping Corp., διάκριση στο μάθημα Shipping Finance.
– Μίλτος Σπηλιόπουλος, Pacific & Atlantic Shipmanagers Inc., διάκριση στο μάθημα Shipping Finance
– Στράτος Ζαφειριάδης, Naftomar Shipping & Trading S.A., διάκριση στο μάθημα Introduction to Shipping

Δύο από τους μαθητές μας διακρίθηκαν με την απόκτηση του υψηλότερου-παγκοσμίως- βαθμού στις εξετάσεις τους.

Η Μαρία Ιωάννα Μελέτση, από την εταιρία Sea Traders S.A. δέχτηκε το βραβείο της από τον Κο Ευθύμιο Μητρόπουλο, Επίτιμο Γενικό Γραμματέα, του ΙΜΟ και Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος «ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ» για την παγκόσμια διάκρισή της στις εξετάσεις του Marine Insurance.

Ο Βασίλειος Πατώνης, βραβεύτηκε από τον Διεθνή Πρόεδρο του ICS, Κο Μιχάλη Ταλιώτη, για τη παγκόσμια διάκρισή του στα μαθήματα Shipping Law, Ship Sale & Purchase, Legal Principles in Shipping Business καθώς και για την απόκτηση του President’s Prize, το οποίο απονέμεται στον μαθητή με την καλύτερη απόδοση παγκοσμίως σε όλες τις εξετάσεις των εφτά μαθημάτων του ICS. Το President’s Prize αποτελεί το ύψιστο βραβείο του ICS.

Οι παραπάνω μαθητές βραβεύθηκαν επίσης, κατά την Τελετή Απονομής που διοργανώθηκε από τα κεντρικά του ICS στο Mansion House του Λονδίνου, τον περασμένο Οκτώβριο και παρουσία του Lord Mayor Jeffrey Evans.

Φέτος, το ΙCS Greek Branch, στα πλαίσια του φετινού συνεδρίου, απέδωσε το Honorary Membership – τιμητικότερη βαθμίδα μέλους του ICS – σε πέντε εξέχουσες προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας για την προσφορά τους όχι μόνο στο ναυτιλιακό χώρο αλλά και για την αμέριστη στήριξή τους στο ICS και στο Greek Branch.

H τιμή αποδόθηκε στους:
– Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη, Πρόεδρο & CEO του Eugenides Group of Companies, Πρόεδρο της εταιρίας Niver Lines και του «Ιδρύματος Ευγενιδή»
– Χαράλαμπο Φαφαλιό, Πρόεδρος του Greek Shipping Co-operation Committee του Λονδίνου
– Γιώργο Γουρδομιχάλη, CEO των εταιριών Blue Wall Shipping και Phoenix Shipping & Trading S.A.
– Καθηγητή Κώστα Γραμμένο CBE, Πρόεδρος του «Costas Grammenos Centre for Shipping, Trade and Finance»
– Νίκυ Παπαδάκη, Πρόεδρο της εταιρίας A.G. Pappadakis and Co. Ltd., Αντιπρόεδρο της Intercargo

Ιδιαίτερα συγκινημένη η Κα Μαργιώλη καλωσόρισε τους Honorary Members και τους ευχαρίστησε για την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια. Σημείωσε ότι αποτελούν ζωντανό παράδειγμα για τις νέες γενιές ναυτιλιακών επαγγελματιών καθώς δίνουν διαρκώς κίνητρα και δύναμη στους νέους να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να αδράξουν τις ευκαιρίες που ο ναυτιλιακός χώρος προσφέρει.

Ο κος Παπαδάκης απηύθυνε έναν σύντομο λόγο οπού ευχαρίστησε το Institute of Chartered Shipbrokers για την τιμή και σημείωσε ότι ο ρόλος του ICS είναι καθοριστικός για τις επόμενες γενιές των ναυτιλιακών επαγγελματιών. Η επαγγελματική πιστοποίηση του ICS δίνει στους νέους ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και συμβάλει ώστε να είναι παραγωγικοί, σωστά καταρτισμένοι και αποτελεσματικοί σε αυτόν τον απαιτητικό αλλά και ταυτόχρονα σαγηνευτικό χώρο, τη ναυτιλία.

Το 12ο Ετήσιο Συνέδριο του ICS Greek Branch πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία και στήριξη των ακόλουθων χορηγών :

AB Maritime Inc, Acropolis Chartering & Shipping Inc., Capital Ship Management Corp., Cass Technava Maritime S.A., Chartworld Shipping Corp., Danaos Corporation, Dorian LPG Management Corp., Eastern Mediterranean Maritime Ltd., Element Shipmanagement S.A., European Product Carriers Ltd., Gac Shipping S.A., Horizon Tankers Limited S.A., Ince & Co, Interchart Shipping Co. Ltd., Navigator Shipping Consultants Ltd., Prime Marine Management Inc., Queen Mary University, Seanergy Maritime Holdings Corp., Springfield Shipping Co Panama S.A., Target Marine S.A., The Marshall Islands Registry, Tsavliris Salvage Group, Ursa Shipbrokers