HMC και ICS υποδέχθηκαν φοιτητές του Erasmus University Rotterdam

0

Με όραμα τη μετατροπή του Πειραιά σε ένα διεθνές ναυτιλιακό κέντρο εκπαίδευσης, τα Hellenic Management Centre (HMC) και Institute of Chartered Shipbrokers (ICS) Greek Branch, συνδιοργάνωσαν με το Τμήμα Νομικής (Department of Commercial Law και Department of Labor Law) του Erasmus University Rotterdam, εκπαιδευτικό ταξίδι στον Πειραιά, με τίτλο “The Human Factor in Shipping”.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης επίσκεψης, τα HMC και ICS Greek Branch, διοργάνωσαν διάλεξη την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, για τους φοιτητές του Erasmus University Rotterdam. Εισηγητής της διάλεξης ήταν ο Γιώργος Παπαθεoδωρόπουλος, ενώ το θέμα της εισήγησης αφορούσε το Ναυτεργασιακό Δίκαιο. Σημειώνεται πως ο κ. Παπαθεoδωρόπουλος είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ενώ έχει πραγματοποιήσει σπουδές στα University of Wales και University of Kent.

Με αφορμή το 9ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά το διάστημα 13- 15 Οκτωβρίου 2016, η εισήγηση επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένα ζητήματα του ελληνικού Ναυτεργατικού Δικαίου, και κυρίως στη σημαντικότητα του ILO Maritime Labour Convention 2006, στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας καθώς και στη προστασία των ναυτικών σε περιπτώσεις ασθενειών και τραυματισμών στα πλοία.

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και έθεσε τα θεμέλια για μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τη σημαντικότητα των συνεργειών και τα αποτελέσματα που αυτές μπορούν να έχουν στη δημιουργία καταρτισμένων επαγγελματιών.