Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

0

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου τα επίσημα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του κεντρικού campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι.

Η διαρκής ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Κολλεγίου οδήγησε στην επέκταση του υφιστάμενου campus με την προσθήκη 2.500 m², έργο το οποίο ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο και με το οποίο το campus φτάνει πλέον συνολικά τα 13.000 m², αποτελώντας το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο campus ιδιωτικού Κολλεγίου στην Αθήνα. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, συνεπές στο αναπτυξιακό του σχέδιο, συνεχίζει να επενδύει στην εκπαίδευση, αναπτύσσοντας τις εγκαταστάσεις του με ίδια κεφάλαια, προσφέροντας σε χιλιάδες φοιτητές ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον εφάμιλλο των Πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Η βραδιά σηματοδοτήθηκε από την επίσημη έναρξη της διεθνούς δραστηριότητας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, με την επίσημη αναγγελία της αδελφοποίησής του με το παγκοσμίου φήμης “Peter the Great” St Petersburg Polytechnic University, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελληνορωσικής Φιλίας «2016- Η Ελλάδα στη Ρωσία», το οποίο, μεταξύ άλλων, στοχεύει στην ενίσχυση των πολιτισμικών και μορφωτικών σχέσεων των δύο χωρών. Η υπογραφή του Συμφώνου Αδελφοποίησης μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα, μεταξύ του professor Andrei Rudskoi, πρύτανη του “Peter the Great” St. Petersburg Polytechnic University και του κ. Κωνσταντίνου Ροδόπουλου, προέδρου Δ.Σ. του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους βουλευτές, πρέσβεις, επιχειρηματίες, άνθρωποι του πνεύματος, της τέχνης και του πολιτισμού, ακαδημαϊκό προσωπικό, φοιτητές και πλήθος κόσμου. Επίτιμοι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης ήταν οι πρυτάνεις και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη πέντε διακεκριμένων Πανεπιστημίων της Μ.Βρετανίας, με τα οποία συνεργάζεται το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Ο κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου, στον εναρκτήριο λόγο του καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τόνισε ότι «σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τον τόπο μας, το Μητροπολιτικο Κολλέγιο επενδύει σε ένα νέο όραμα με στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην χώρα. Εκτός από τα επίσημα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεών μας, απόψε εγκαινιάζουμε και μια νέα φιλοσοφία εκπαίδευσης. Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε το εκπαιδευτικό κέντρο μεταξύ ανατολής και δύσης και, μέσα από τις νέες μας συνεργασίες, θεωρούμε ότι το έχουμε πετύχει σε ένα βαθμό. Για να υπάρξει ανάπτυξη στον τόπο, οφείλουμε να επενδύουμε σταθερά στην προοπτική, στο μέλλον. Και εμείς, έχουμε λάβει την απόφαση να συνεχίσουμε να επενδύουμε, γιατί έχουμε όραμα για τον τόπο μας και για την εκπαίδευση των νέων που αποτελούν το μέλλον αυτής της χώρας».

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο για την πολύτιμη συμβολή και συνεισφορά του στο έργο του Δήμου, προσφέροντας εξαιρετικές προοπτικές στους νέους να φοιτήσουν σε ένα ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υψηλών προδιαγραφών, το οποίο καινοτομεί και πρωτοπορεί αναπτύσσοντας διεθνείς συνεργασίες υψίστης σημασίας. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλει στην παραμονή του πιο δραστήριου τμήματος πολιτών στην Ελλάδα. Κλείνοντας την ομιλία του, ο κος Πατούλης τόνισε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου αγκαλιάζει και στηρίζει οποιαδήποτε πρωτοβουλία κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ιδιαιτέρως όταν αυτή αφορά τον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης.

Επίτιμος προσκεκλημένος της βραδιάς ήταν ο πρύτανης του “Peter the Great” St. Petersburg Polytechnic University, professor Andrei Rudskoi, ο οποίος στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στις ισχυρές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας στο βάθος της ιστορίας, ενώ ανέφερε ότι «Και οι δύο χώρες μας παίζουν κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση των εκπαιδευτικών στάνταρντ των νέων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα υπογράψαμε με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο μνημόνιο συνεργασίας, με γνώμονα τη διεθνοποίηση της εκπαίδευσης και με στόχο το μέγιστο όφελος, τόσο για τους φοιτητές, όσο και για το ακαδημαϊκό προσωπικό των δύο ιδρυμάτων». Τον professor Rudskoi συνόδευσαν ο αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου της Αγίας Πετρούπολης prof. Dmitry Arseniev και ο διευθυντής πρυτανείας Dr. Vladislav Zhivulin.

Τις ομιλίες της βραδιάς έκλεισε ο καθηγητής Ντίνος Αρκουμάνης, τέως αντιπρύτανης του City University of London και πρόεδρος του ακαδημαϊκού συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε ότι «Απόψε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο γιορτάζει τα πρόσφατα σημαντικά του βήματα με στόχο τη διεθνοποίηση της εκπαίδευσης. Γιορτάζει επίσης και την έναρξη λειτουργίας των πανέμορφων εκπαιδευτικών εγκαταστάσεών του στο Μαρούσι, εν μέσω μιας εποχής η οποία δυστυχώς χαρακτηρίζεται από σημαντική έλλειψη πόρων για την εκπαίδευση». Ο κύριος Αρκουμάνης καλωσόρισε τους εκλεκτούς καλεσμένους, professor Petra Wend, πρύτανη του Queen Margaret University, κο Mark Stephens, πρόεδρο Δ.Σ. του University of East London, Dr. Mary Stiansy, προπρύτανη και chief executive του University of London, Chris Chiang, προπρύτανη του University of Portsmouth, professor Graham Baldwin, πρύτανη του Southampton Solent University και Captain Syamantak Bhattacharya, κοσμήτορα της παγκοσμίου φήμης ναυτικής ακαδημίας Warsash Maritime Academy του ιδίου Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια, προσφώνησε τον professor David Rhind, πρώην πρύτανη του City University of London, και τον εφοπλιστή κο Nicky Pappadakis, ως μέλη του ακαδημαϊκού συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον professor Maurits van Rooijen, ιδρυτή του Compostella Group of Universities, μέλος του οποίου είναι πλέον το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε ακόμη η απονομή δύο (2) υποτροφιών πλήρους φοίτησης στα προγράμματα σπουδών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προς τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Τις υποτροφίες απένειμε στην κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρόεδρο του Συλλόγου και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco, η διευθύνουσα σύμβουλος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κα Καλλιόπη Ροδοπούλου.

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο δημοσιογράφος κος Νίκος Χατζηνικολάου.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ξενάγηση των καλεσμένων στις νέες εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.