ALBA Graduate Business School και Deree: τα νέα μέλη του Green Award Foundation

0

Η αύξηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης καθώς και η ενσωμάτωση μέσω της διδασκαλίας των νέων και κατόπιν μελλοντικών στελεχών των επιχειρήσεων της σημασίας που έχει η ασφάλεια και η ποιότητα σχετικά με τις βασικές αρχές που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και τα ποιοτικά πρότυπα, αποτελούν τους καλύτερους τρόπους για να εξασφαλιστεί μία βιώσιμη και αποτελεσματική προσέγγιση στο μέλλον. Μία προσέγγιση που θα ωφελήσει τον θαλάσσιο κόσμο, τον ωκεανό, τους ανθρώπους και τον ίδιο τον πλανήτη μας.

To ALBA Graduate Business School και το Deree – The American College of Greece έχουν εκδηλώσει με σαφή τρόπο την υποστήριξή τους στην αποστολή του Green Award και στους κατόχους του πιστοποιητικού του.

Τo Green Award είναι ένας οργανισμός επιθεώρησης και πιστοποίησης ναυτιλιακών εταιρειών και πλοίων που όχι μόνο πληρούν ​​τις ήδη υφιστάμενες κανονιστικές περιβαλλοντικές απαιτήσεις αλλά τις υπερβαίνουν κατά πολύ. Τα πλοία και οι εταιρείες που συμμορφώνονται με τα πρότυπα του Green Award λαμβάνουν το σχετικό πιστοποιητικό, ενώ οργανισμοί λιμένων ανά τον κόσμο καθώς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της ναυτιλίας χορηγούν ειδικές προσφορές και εκπτώσεις στα πλοία και τις ναυτιλιακές εταιρείες που έχουν λάβει το πιστοποιητικό.

Προκειμένου να υποστηρίξει τα επιτεύγματα των κατόχων του πιστοποιητικού Green Award, το ALBA και το Deree αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο σύστημα πιστοποίησης, ως φορείς παροχής κινήτρων. Η εκδήλωση, η οποία επισφράγισε τη στήριξη του American College of Greece στο Green Award Foundation, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016, στην Αθήνα.

Συνέπεια αυτής της εξέλιξης είναι το ALBA Graduate Business School και το Deree να προσφέρουν στο εξής υποτροφίες της τάξης του 10% στα προγράμματα σπουδών τους. Οι υποτροφίες αφορούν τους εργαζόμενους όλων των πιστοποιημένων, από το Green Award, ναυτιλιακών εταιρειών και πλοίων, καθώς και τα παιδιά τους.

«Το ALBA και το Deree είναι αφιερωμένα στην εκπαίδευση των ηγετών του αύριο, οι οποίοι θα δράσουν ως ‘παράγοντες αλλαγής’ και θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση του αύριο στον επιχειρηματικό κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος του Green Award Capt Δημήτριος Ματθαίου.

«Το ‘Business Unusual’ επισημαίνει την αταλάντευτη προσήλωση του ALBA στο να θέτει υψηλούς στόχους, πιστό στα ιδανικά του, και να εργάζεται ακούραστα για να φτάσει εκεί, ενάντια στο ρεύμα και στις πιθανότητες. Αντιμετωπίζοντας την οικονομική, κοινωνική, πολιτική και περιβαλλοντική κρίση, το Deree College διατηρεί τα υψηλότερα ηθικά και εκπαιδευτικά πρότυπα, ενώ επιδιώκει συνεχώς την ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.”

«Το ALBA έχει δεσμευτεί να εκπαιδεύσει τους ηγέτες των επιχειρήσεων με γνώμονα την ηθική και τη φρόνηση», επισήμανε ο Πρύτανης του ALBA, καθηγητής Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου. «Ως εκ τούτου, είμαστε ενθουσιασμένοι με την υποστήριξη της αποστολής του Green Award για την προστασία του περιβάλλοντος στη ναυτιλία, προσφέροντας ένα πρόγραμμα υποτροφιών για τις εταιρείες που λαμβάνουν την πιστοποίηση. Παράλληλα, αισθανόμαστε προνομιούχοι, όντας το πρώτο Graduate Business School που υποστηρίζει την αποστολή του Green Award και είμαστε δεσμευμένοι σε αυτήν την αποστολή, καθώς μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Dr. David G. Horner δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια το American College of Greece έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει μια ολοκληρωμένη πρωτοβουλία για την αειφορία. Πέρυσι ήμασταν υπερήφανοι καθώς αναδειχθήκαμε το πρώτο Κολλέγιο ή Πανεπιστήμιο στην Ευρώπη και μόλις το τρίτο έξω από τις ΗΠΑ και τον Καναδά που έλαβε την αξιολογηση STARS. Η υποστήριξη του Green Award είναι μια θαυμάσια προσθήκη στο συνεχώς αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο των αειφόρων δράσεών μας».