Ημερολόγιο καταστρώματος: Σάββας Xατζηαντωνίου

0

Ταξίδεψα επτά μήνες με το πλοίο «Aquaprincess» της ναυτιλιακής εταιρείας Carras Hellas. Έχω κάνει, όμως, και εκπαιδευτικά ταξίδια με τα πλοία «Sea Aeolis» και «Sea Hellinis» της ναυτιλιακής εταιρείας MCCL Mediterranean Car Carriers Line.

Ακόμα θυμάμαι έντονα τα ταξίδια μου από τις ΗΠΑ προς την Κίνα και από την Τουρκία προς το Ντουμπάι.

Σήμερα είμαι 23 ετών και είμαι τελειόφοιτος της ΑΕΝ Σύρου. Η επιθυμία μου είναι να ταξιδεύω και να γίνω πλοίαρχος. Με ενδιαφέρει πολύ το επάγγελμα του πλοιάρχου και με γοητεύει το κύρος του. Όμως μου αρέσουν και τα ταξίδια γιατί γνωρίζω νέους τόπους και διαφορετικούς πολιτισμούς. Από την άλλη, οι οικονομικές απολαβές είναι εξαιρετικά δελεαστικές, ενώ με έλκει και η υπευθυνότητα του επαγγέλματος.

Κατάγομαι από οικογένεια ναυτικών. Ο πατέρας μου ήταν λοστρόμος κι έτσι από μικρός άκουγα με ενδιαφέρον τις ιστορίες του. Άκουγα για ταξίδια και εμπειρίες, τις οποίες στη στεριά δεν τις ζεις ποτέ.

Συχνά συναντάς γονείς που δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να γίνουν ναυτικοί. Ίσως να έχουν εμπειρίες άσχημες και να μην θέλουν τα παιδιά τους να βιώσουν τις ίδιες δυσκολίες. Όμως, απ’ όσο γνωρίζω, η πραγματικότητα της σύγχρονης ναυτιλίας δε μπορεί να συγκριθεί με τα όσα ίσχυαν τα παλαιότερα χρόνια.

Τα πλοία είναι αυτοματοποιημένα και οι ναυτικοί πλέον εργάζονται υπό πολύ βελτιωμένες συνθήκες ασφάλειας.

Στα φορτηγά πλοία πρέπει να έχεις συνηθίσεις την ιδέα ότι θα βρίσκεσαι μαζί με ένα πολυπληθές πλήρωμα, που μπορεί να φτάνει ακόμα και τα 27 άτομα και μάλιστα διαφορετικών εθνικοτήτων. Όμως, πρέπει να πω ότι συνηθίζεις γρήγορα την πραγματικότητα της ζωής ενός πλοίου. Βέβαια, πρέπει να σου αρέσει λίγο η κλεισούρα. Να τα έχεις καλά με τη μοναξιά σου. Εγώ προσωπικά δεν είμαι μοναχικός τύπος, αλλά αναζητώ και την ησυχία μου.

Το πλοίο σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτεργο. Όσοι το λένε αυτό ή όσοι θέλουν να το βλέπουν έτσι έχουν «μείνει» σε άλλες εποχές. Θα πρέπει να δείξεις ενδιαφέρον για την δουλειά σου. Κανένας αξιωματικός δεν θα σε πάρει από το χέρι να σου μάθει τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά σου.

Χρειάζεται αρκετή προσωπική προσπάθεια. Τα πλοία αντικατοπτρίζουν, ουσιαστικά, τις αρχές και τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία της ίδιας της ναυτιλιακής εταιρείας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Προσωπικώς είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις συνθήκες στα πλοία της εταιρείας μου αλλά και για την ποιότητα ζωής που προσφέρει στους ναυτικούς της.

Είναι γεγονός πως οι ΑΕΝ έχουν ανάγκη βελτιωμένων εγκαταστάσεων. Παρά, όμως, τα όποια προβλήματα, οι βάσεις που σου δίνουν οι σχολές είναι επαρκείς. Σαφώς η διδακτέα ύλη χρειάζεται ένα «ξεσκόνισμα» και τα μαθήματα αναθεώρηση, αλλά εγώ όταν μπάρκαρα αισθανόμουν ότι είχα λάβει τις απαραίτητες γνώσεις για να ανταποκριθώ στις ανάγκες του μπάρκου μου. Είχα ένα θεωρητικό υπόβαθρο να «πατήσω». Σαφώς, βέβαια, η θεωρία με την πράξη διαφέρει.

Κατά την γνώμη μου, η εκπαίδευση στις εσωτερικές σχολές είναι πιο ολοκληρωμένη. Τις δικές μου σπουδές τις παρακολούθησα στην ΑΕΝ Σύρου, αλλά ποτέ δεν έμεινα μέσα στην σχολή. Είχα επιλέξει να ενοικιάζω το δικό μου διαμέρισμα.

Δεν είμαι υπέρ του στρατιωτικού χαρακτήρα των Σχολών. Άλλωστε, η ζωή σε ένα πλοίο δεν είναι στρατιωτική. Είμαι, όμως, υπέρ της πειθαρχίας και κυρίως της ιεραρχίας. Αυτές τις ιδέες πρέπει να αντιληφθείς εγκαίρως ως σπουδαστής και να κατανοήσεις την ανάγκη τους. Βέβαια η κατάσταση από χρόνο σε χρόνο αλλάζει προς το χειρότερο και αυτό το παρατήρησα στα καινούρια παιδιά που ήρθαν φέτος στη Σχολή.

Κατά την προσωπική μου γνώμη μεγάλη έμφαση απαιτείται από ένα σπουδαστή να δίνει στα μαθήματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της αγγλικής γλώσσας, αλλά και στη μελέτη των διεθνών κανονισμών, της ναυτιλίας και του ΔΚΑΣ, ειδικώς, εάν θέλει να προετοιμαστεί για την γέφυρα.
Στις ΑΕΝ επικρατεί ανάμεσα στους σπουδαστές μια άποψη του τύπου «μπήκα κάπου, σπουδάζω κάτι…». Αρκετοί τα παρατάνε ή αναζητούν καριέρα στη στεριά. Θεωρούν ότι η ζωή στην θάλασσα θα είναι δύσκολη, ότι δεν θα κάνουν οικογένεια.

Προσωπικώς, έβαλα ένα σκοπό: να φέρω εις πέρας το όνειρό μου και να γίνω πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού. Και αφού το πετύχω αυτό μετά θα ήθελα να δημιουργήσω και οικογένεια. Στους φίλους μου αυτά τους ακούγονται περίεργα, όμως, μέσα μου η αγάπη για την θάλασσα και τα πλοία είναι μεγάλη και αυτήν ακολουθώ.

Επιμελημένο κείμενο του Σάββα Χατζηαντωνίου, Δόκιμου Πλοιάρχου, Φεβρουάριος 2016