Real Time Graduates: νέα πρωτοβουλία για πρακτική άσκηση σε ναυτιλιακές εταιρείες

0

Το πρόγραμμα Real Time Graduates είναι μία πρωτοβουλία μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία συνδέει τους απόφοιτους ναυτιλιακών σχολών και άλλων κλάδων της ναυτιλίας με το ελληνικό ναυτιλιακό  cluster. Είναι εμπνευσμένη από το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, το οποίο λειτουργεί στην Laskaridis Shipping Co.Ltd. εδώ και πολλά χρόνια.

Με το Real Time Graduates συνεργάζονται εταιρείες  απ’ όλους τους κλάδους της ναυτιλίας, όπως διαχειρίστριες εταιρείες, μεσίτες, ναυλομεσιτικά γραφεία, νηογνώμονες, νομικά και τεχνικά γραφεία,  κ.ά.

Στόχος του προγράμματος είναι να παρέχει εκπαιδευτικές τοποθετήσεις, καθώς είναι πολύτιμη ευκαιρία για έναν πτυχιούχο να κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο της ναυτιλίας.  Πρόκειται για μια εμπειρία  που επιτρέπει στους απόφοιτους να αποκτήσουν εμπειρία στο εργασιακό περιβάλλον μίας ναυτιλιακής επιχείρησης, ενώ ταυτόχρονα γίνονται άρτιοι επαγγελματίες στον χώρο αυτό, σε πραγματικό χρόνο.

Οι απόφοιτοι που έχουν πτυχίο ναυτιλιακών σπουδών ή πτυχίο σε τομείς που συνδέονται άμεσα με τον χώρο της ναυτιλίας , δεν κατέχουν καμμία επαγγελματική εμπειρία στον τομέα και είναι μέχρι 30 ετών, μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Δεν υπάρχει καμμία οικονομική επιβάρυνση  για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Real Time Graduates.

Μέσα από το πρόγραμμα Real Time Graduates, οι εταιρείες έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με νέους και πρόθυμους πτυχιούχους και, ενδεχομένως, να βρουν πολύτιμους υπαλλήλους για το μέλλον, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν νέα παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.investinthefuture.gr