Πραγματοποιήθηκε η 3η επιστημονική ημερίδα του ΚΕΣΕΝ

0

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 24 Ιουνίου στις 9:30 π.μ., η 3η επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) με την ευγενική χορηγία της Polembros, στο αμφιθέατρο του ΚΕΣΕΝ Ρέντη, με θέμα “Ναυτική Χαρτογραφία και Ηλεκτρονικοί Χάρτες”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του υπουργείου ναυτιλίας και ναυτιλιακών εταιρειών, σπουδαστές ΑΕΝ καθώς και αξιωματικοί του Εμπορικού Ναυτικού.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο διευθυντής σπουδών του ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων, πλοίαρχος Ε.Ν. Εμμανουήλ Κούκιος, ενώ εισηγήσεις πραγματοποίησαν οι κ.κ. Αλέξης Χατζηαντωνίου, αναπληρωτής διευθυντής Υδατογραφικής Υπηρεσίας, Γεράσιμος Θεοδώρου, ηλεκτρολόγος μηχανικός τεχνολογίας υπολογιστών, Θεόδωρος Λιάμης, μηχανικός πληροφορικής καθώς και ο καπτ. Γεώργιος Βασιλείου, καπτ. Κωνσταντίνος Τριπολιτσιώτης και καπτ. Εμμανουήλ Κούκιος.

Μεταξύ των θεμάτων που συζήθηκαν στην ημερίδα ήταν η ιστορική εξέλιξη των ναυτιλιακών χαρτών, τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα συσκευών ηλεκτρονικών χαρτών καθώς και οι ιδιαιτερότητες των συστημάτων ECDIS.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός κύκλου επιστημονικών ημερίδων, που ξεκίνησε το ΚΕΣΕΝ το 2012.