Επίσκεψη του Γ. Γ. του υπουργείου Ναυτιλίας στην AEN Ιονίων Νήσων

0

Επίσκεψη στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν) Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε την Τετάρτη 10/02/2016 ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Θεοτοκάς, συνοδευόμενος από τη Σύμβουλο για θέματα Ναυτικής Εκπαίδευσης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, κυρία Ασπασία Μωέ και τον Διευθυντή του Γραφείου του Πλοίαρχο Λ.Σ. Σαπουνά Ευρυβιάδη. Στην επίσκεψη συμμετείχε και ο κύριος Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, με δαπάνες του οποίου ανακαινίστηκαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις της Α.Ε.Ν.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν ο επιτόπιος έλεγχος, των ανακαινισμένων κτιριακών εγκαταστάσεων, καθώς και του σύγχρονου εκπαιδευτικού εξοπλισμού που εγκαταστάθηκε πριν λίγες εβδομάδες στην Α.Ε.Ν, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εκφράστηκε η ικανοποίηση για την πρόοδο της ΑΕΝ, τόσο στον τομέα των κτιριακών εγκαταστάσεων, όσο και στον τομέα του εξοπλισμού (προσομοιωτές γέφυρας, GMDSS, εργαστήριο πολυμέσων), ο οποίος θεωρείται από τους πλέον κορυφαίους τεχνολογικά σε εφαρμογές ναυτιλιακής εκπαίδευσης.

Ακολούθησε συνάντηση και συζήτηση με τους σπουδαστές και τους καθηγητές της Σχολής, αναφορικά με θέματα ναυτικής εκπαίδευσης και τις προοπτικές του ναυτικού επαγγέλματος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκαν τα θετικά που έχουν εκτελεσθεί στην ΑΕΝ Ιονίων, αλλά επισημάνθηκαν και ελλείψεις κυρίως στο θέμα της στελέχωσης με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, της σίτισης και του φοιτητικού πάσου, και έγινε αναφορά στις ενέργειες που γίνονται για την αντιμετώπισή τους.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην Α.Ε.Ν, ο Γενικός Γραμματέας μετέβη στο Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, όπου συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Καλιτσουνάκη Γεώργιο και ενημερώθηκε διεξοδικά για προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λιμεναρχείο όσον αφορά την οργανική του σύνθεση καθώς και τις κτιριακές του υποδομές. Επίσης, συναντήθηκε και συζήτησε με τα στελέχη του Λιμεναρχείου καθώς και με τον Πρόεδρο ΕΠΛΣ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Σπύρο Σταματελάτο, ο οποίος του παρέδωσε και σχετικό ενημερωτικό υπόμνημα.