Νομική Σχολή Αθηνών: άνοιξαν οι αιτήσεις για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Ναυτικό Δίκαιο

0

Ανακοινώνεται ότι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Νομικής Σχολής Αθηνών η προκήρυξη για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ναυτικού Δικαίου, το οποίο θα διεξαχθεί για 3η συνεχή χρονιά μετά την επιτυχία των δύο προηγούμενων ετών.

Τα μαθήματα που διδάσκονται με βάση τα διεθνή, ευρωπαϊκά και αμερικανικά προγράμματα σπουδών είναι: Θαλάσσια Μεταφορά και Ναύλωση, Επίλυση Ναυτικών Διαφορών-Ναυτική Διαιτησία, Δίκαιο Θαλάσσιας Ασφάλισης και Ειδικά Θέματα Διεθνούς Ναυτικού Δικαίου-Κίνδυνοι της Θαλάσσιας Αποστολής, ενώ ευρύς είναι και ο κατάλογος των επιλεγόμενων μαθημάτων (Ναυτιλιακή Οικονομία & Χρηματοδότηση, Δίκαιο Χερσαίας και Εναέριας Μεταφοράς, Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, Διεθνές Δίκαιο Εμπορίου- Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων, Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο στο χειμερινό εξάμηνο, ενώ στο εαρινό προσφέρονται Διεθνής Πτώχευση, Ανταγωνισμός και Ρύθμιση: Τα παραδείγματα της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών, Ειδικές μορφές συμβάσεων εργασίας- σύμβαση ναυτικής εργασίας, Νομικό πλαίσιο του διεθνούς εμπορίου, Κρατικές Ενισχύσεις, Διεθνές και Ευρωπαϊκό Ποινικό Δίκαιο).

Εκτός από τους Καθηγητές της Νομικής Σχολής Αθηνών, στη διδασκαλία συμμετέχουν εξειδικευμένα μέλη ΔΕΠ άλλων ιδρυμάτων, επιστήμονες με πολυετή θεωρητική και πρακτική εμπειρία καθώς και στελέχη διεθνών οργανισμών. Σειρά Διαλέξεων λαμβάνει χώρα στα αγγλικά από Καθηγητές Πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Τα μαθήματα διεξάγονται κατά κανόνα απογευματινές ώρες.

Βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων και με συνεκτίμηση κοινωνικών και οικονομικών παραμέτρων χορηγούνται τρεις (3) υποτροφίες από τη Νομική Σχολή Αθηνών για την παρακολούθηση του προγράμματος, ενώ υποτροφίες δίνονται και από άλλους ιδιωτικούς φορείς.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά τη Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 έως την Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 και Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 έως την Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018, ώρες 10:00 – 13:00 στον Τομέα Β’ Ιδιωτικού Δικαίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Νομικής Σχολής, εδώ.