Το ICS Greek Branch υποδέχεται τη βρετανίδα υπουργό Ναυτιλίας

0

Τη βρετανίδα Under-Secretary of State του Department for Transport, Nusrat Munir Ul-Ghani (MP) και τη Βρετανίδα πρέσβη στην Ελλάδα, Kate Smith υποδέχθηκαν εκπρόσωποι του Institute of Chartered Shipbrokers (ICS) Greek Branch την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη της υπουργού στην Ελλάδα για τη διεθνή Έκθεση Ποσειδώνια 2018.

Η βρετανική αποστολή συναντήθηκε με μέλη και καθηγητές του Institute of Chartered Shipbrokers (ICS) Greek Branch καθώς και με καθηγητές του Queen Mary University LLM programme στον Πειραιά, ενώ την αποστολή υποδέχθηκε η Director του HMC/ICS Greek Branch, Ναταλία Μαργιώλη, FICS.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η υπουργός μοιράστηκε το όραμα της για την πρωτοβουλία Μaritime Britain, ενώ ακολούθησε μια ειλικρινής και φιλική ανταλλαγή απόψεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο οι ελληνικές, όσο και οι βρετανικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

Ο κ. Νικόλας Τσαβλίρης, FICS και Chairman του ICS Greek Branch μοιράστηκε τις απόψεις και τις εμπειρίες του για τη σχέση της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ μέλη του ICS Greek Branch συνεισφέραν στη συζήτηση με σκέψεις για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Τόσο η βρετανική αποστολή, όσο και οι Έλληνες εκπρόσωποι συμφώνησαν πως η επαγγελματική εκπαίδευση και η εις βάθος γνώση του αγγλικού ναυτικού δικαίου είναι απαραίτητα εφόδια για τη σταδιοδρομία στη ναυτιλιακή βιομηχανία.