Σύστημα εξ αποστάσεως κατάρτισης και στην ΑΕΝ Κρήτης

0

Σε περισσότερους από 250 σπουδαστές της σχολής Πλοιάρχων και της σχολής Μηχανικών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης στα Χανιά παρουσιάστηκε στις 4/5/18, το σύστημα εξ αποστάσεως κατάρτισης (e-learning), το οποίο παρέχει ως χορηγία για τα επόμενα τρία έτη η εταιρεία SQLearn στις δέκα Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) της Ελλάδας, στο πλαίσιο συνεργασίας της με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στην παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://aen.sqlearn.com έδωσαν το παρών ο απερχόμενος Διοικητής της ΑΕΝ Κρήτης, πλοίαρχος Σπυρίδων Πασσάκος, ο νέος Διοικητής, αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος Κυριακάκης, ο Διευθυντής Μηχανικών Ευάγγελος Κανακάκης, ο Διευθυντής Πλοιάρχων Ιωάννης Τσαλαπάκης, ο Γενικός Διευθυντής της SQLearn Σπύρος Γκούμας, καθώς και ο εκπρόσωπος της Theta Marine Consulting Καπετάνιος Μάρκος Μπότσαρης.

Η εν λόγω παρουσίαση στην ΑΕΝ Κρήτης αποτέλεσε τη συνέχεια από μία σειρά παρουσιάσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, και συγκεκριμένα στην ΑΕΝ Χίου, στην ΑΕΝ Ασπροπύργου, στην ΑΕΝ Κύμης, στην ΑΕΝ Ηπείρου, στην ΑΕΝ Ιονίων Νήσων, στην ΑΕΝ Μακεδονίας και στην ΑΕΝ Ύδρας, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Ακαδημίες.

ΑΕΝ Χανίων 2

(Α-Δ): Ο Γενικός Διευθυντής της SQLearn, Σπύρος Γκούμας, ο νέος Διοικητής της ΑΕΝ Κρήτης, αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος Κυριακάκης και ο εκπρόσωπος της Theta Marine Consulting, καπτ. Μάρκος Μπότσαρης.

«Το παρόν σύστημα, το οποίο έχει με επιτυχία εφαρμοστεί στις ναυτιλιακές εταιρείες, αποτελεί παγκόσμια καινοτομία, καθώς παρέχει ολοκληρωμένη διαχείριση της επιμόρφωσης που λαμβάνει χώρα τόσο πάνω, όσο και εκτός του πλοίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπύρος Γκούμας και απευθυνόμενος στους σπουδαστές της ΑΕΝ συμπλήρωσε: «Θέλουμε να σας δώσουμε μία εικόνα και να έχετε μία βιωματική εμπειρία για τον τρόπο που θα εκπαιδεύεστε πάνω στα πλοία πηγαίνοντας να εργαστείτε στις ναυτιλιακές εταιρείες».

Μέσω της πλατφόρμας, οι σπουδαστές μπορούν με τη χρήση προσωπικών κωδικών να παρακολουθούν ψηφιακά μαθήματα σε θεματικές του χώρου της ναυτιλίας, τα οποία περιλαμβάνουν σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές, όπως 3D animation, ενώ είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τη θεωρία εξ αποστάσεως κατάρτισης. Να σημειωθεί ότι όλο το σύστημα είναι πιστοποιημένο από τον Αμερικανικό Νηογνώμονα (ABS).

ΑΕΝ Χανίων 3

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση