Η ναυτιλία δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για καθαρές θάλασσες και ακτές

0

Για μια ακόμη χρονιά η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος– HELMEPA πραγματοποιεί καθαρισμούς ακτών και θαλασσών μέσω της εκστρατείας «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη», η οποία πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά στη χώρα μας, και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του μήνα.

Ήδη έχει πραγματοποιηθεί πληθώρα δράσεων τόσο στην Αττική, όσο και στην επαρχία, με τις ναυτιλιακές εταιρείες να δίνουν δυναμικά το «παρόν».

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή, 6 Μαΐου 2018, η HELMEPA συνέδραμε με στελέχη της Eurobulk S.A. και τις οικογένειές τους και πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό της ακτής στο Καβούρι Βουλιαγμένης, συλλέγοντας κυρίως μικρού μεγέθους πλαστικά απορρίμματα.

Επιπλέον, την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, στελέχη της ναυτιλιακής εταιρείας Angelakos (Hellas) S.A. θα ταξιδέψουν στις Οινούσσες προκειμένου να πραγματοποιήσουν καθαρισμό των παραλιών του ακριτικού νησιωτικού συμπλέγματος με την υποστήριξη του Δήμου Οινουσσών, κατοίκων του νησιού, καθώς και της ΑΕΝ Οινουσσών.

Εδώ μπορείτε να δείτε τον χάρτη με τις περιοχές των επόμενων καθαρισμών, καθώς και να δηλώσετε συμμετοχή σε επόμενες δράσεις.