Σύγχρονα συστήματα επιμόρφωσης στην ΑΕΝ Ύδρας

0

Την Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018, η εταιρεία SQLearn παρουσίασε σε 100 σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) της Ύδρας το σύστημα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης (e-learning), το οποίο αποτελεί χορηγία για τα επόμενα τρία έτη σε δέκα ΑΕΝ της χώρας, στο πλαίσιο συνεργασίας της SQLearn με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας aen.sqlearn.com έχει ήδη πραγματοποιηθεί στις ΑΕΝ Χίου, Ασπροπύργου, Κύμης, Ηπείρου και Ιονίων Νήσου και Μακεδονίας, ενώ τις ερχόμενες εβδομάδες αναμένεται να γίνουν αντίστοιχες παρουσιάσεις στις ΑΕΝ Χανίων και Σύρου.

Οι σπουδαστές, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μπορούν με την χρήση προσωπικών κωδικών να παρακολουθούν ψηφιακά μαθήματα σε θεματικές του χώρου της ναυτιλίας, τα οποία περιλαμβάνουν σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές, όπως 3D animation, ενώ είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τη θεωρία εξ αποστάσεως επιμόρφωσης.

(Α-Δ): O διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του ΥΝΑΝΠ, αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Στυλιανός Μπέλλας και ο διοικητής της ΑΕΝ Ύδρας, αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Ευάγγελος Δανόπουλος.

(Α-Δ):  O διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του ΥΝΑΝΠ, αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Στυλιανός Μπέλλας και ο διοικητής της ΑΕΝ Ύδρας, αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Ευάγγελος Δανόπουλος.

Στην τελετή παρουσίασης του συστήματος e- learning στην ΑΕΝ Ύδρας έδωσαν το «παρών» ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του ΥΝΑΝΠ, αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Στυλιανός Μπέλλας, ο διοικητής της ΑΕΝ Ύδρας, αντιπλοίαρχος Λ.Σ., Ευάγγελος Δανόπουλος, ο διευθυντής σπουδών της ΑΕΝ Ύδρας, καπτ. Χρήστος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής διευθυντής σπουδών της Ακαδημίας, κ. Βασίλης Σταυρόπουλος, οι εκπρόσωποι της εταιρείας SQLearn, κ.κ. Βαρβάρα Μπασδέκη, Χριστίνα Καρρά και Έλλη Βλάχου, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Theta Marine Consulting, καπτ. Ιωάννης Θεοδωράκας, καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό της ΑΕΝ.

Ο κ. Μπέλλας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε τη σημαντικότητα της συνεχούς επιμόρφωσης, τόσο από θεσμικής όσο και από τεχνολογικής άποψης, για το, διαρκώς μεταβαλλόμενο, περιβάλλον της ναυτιλίας.

Τα ψηφιακά μαθήματα είναι στην αγγλική γλώσσα, ενώ το σύστημα είναι πιστοποιημένο από τον Αμερικανικό Νηογνώμονα (ABS).

Το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιείται ήδη από τη ναυτιλιακή αγορά με στόχο την επιμόρφωση και την κατάρτιση των πληρωμάτων ακόμα και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καλύπτοντας τόσο διεθνείς όσο και εθνικές απαιτήσεις που αφορούν τη σημαία, την ασφάλεια κ.λπ.