Ιδρύεται στο Ντουμπαί το πρώτο LLM στο Ναυτικό Δίκαιο

0

To DIFC Academy of Law και το City Law School του City, University of London ανακοίνωσαν τη δημιουργία του πρώτου μεταπτυχιακού προγράμματος στο Ναυτικό Δίκαιο, στo Ντουμπάι.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2019, απευθύνεται σε απόφοιτους νομικών σχολών, δικηγόρους και επαγγελματίες που εργάζονται στη ναυτιλιακή βιομηχανία, δίνοντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να πραγματοποιήσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές, ταυτόχρονα με τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

To LLM θα πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του DIFC Academy of Law, στο Ντουμπάι, από το ακαδημαϊκό προσωπικό του City, University of London, ενώ θα αποτελείται από τέσσερις κύριες ενότητες με έμφαση σε θέματα όπως τα ναυλοσύμφωνα, οι ναυτασφαλίσεις, η ναυτική διαιτησία κ.α.

Σύμφωνα με τον David Gallo, Director του DIFC Academy of Law «η δημιουργία του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού ήταν απαραίτητη για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για υψηλής ποιότητας νομικές υπηρεσίες στο χώρο της ναυτιλίας στο Ντουμπάι», ενώ ο καθηγητής Chris Ryan, Interim Dean του City Law School προσέθεσε πως «η συνεργασία του διακεκριμένου LLM του City Law School με το DIFC Academy of Law θα ενισχύσει τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση στις νομικές σπουδές στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής».

Σημειώνεται ότι το Ντουμπάι αποτελεί ένα ανερχόμενο ναυτιλιακό κέντρο, ενώ η κυβέρνηση των ΗΑΕ πραγματοποιεί συντονισμένες κινήσεις για την ανάδειξη τού ως ένα παγκόσμιας κλάσης ναυτιλιακό κέντρο έως το 2030.

Φωτο: DIFC Academy of Law