Ποιές είναι οι δημοφιλέστερες φοιτητικές πόλεις στον κόσμο;

0

Η Student.com, μια ηλεκτρνονική πλατφόρμα για εύρεση φοιτητικής στέγης, αποκαλύπτει τις δημοφιλέστερες φοιτητικές πόλεις. Η παγκόσμια κατάταξη βασίζεται στο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε μέσω της Student.com το 2017 για φοιτητική διαμονή σε περισσότερους από 426 δημοφιλείς φοιτητικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Το Λονδίνο αποτελεί τη δημοφιλέστερη φοιτητική πόλη, ενώ το Σίδνεϊ, η Μελβούρνη και το Μάντσεστερ καταλαμβάνουν τη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση αντιστοίχως. Παράλληλα, η Student.com αποκαλύπτει τις κορυφαίες φοιτητικές πόλεις στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α.

Οι 10 πιο δημοφιλείς πόλεις παγκοσμίως είναι:
1. Λονδίνο
2. Σίδνεϊ
3. Μελβούρνη
4. Μάντσεστερ
5. Γλασκώβη
6. Λίβερπουλ
7. Νότιγχαμ
8. Σέφιλντ
9. Λος Άντζελες
10. Μπέρμιγχαμ

STUDENT.COM_INFOGRAPHIC 1

«Τα δεδομένα της πλατφόρμας αποδεικνύουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για το Ηνωμένο Βασίλειο ως προορισμό για διεθνείς φοιτητές, ιδίως από την Ασία και την Ευρώπη. Ωστόσο, αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για επανάπαυση» σχολίασε ο Luke Nolan, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Student.com. «Με τον παγκόσμιο ανταγωνισμό για την προσέλκυση διεθνών φοιτητών να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο, το Ηνωμένο Βασίλειο οφείλει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί προκειμένου να βοηθήσει τα βρετανικά πανεπιστήμια να πετύχουν τους στόχους διεθνοποίησης τους και να συνεχίσει να αποτελεί έναν ελκυστικό φοιτητικό προορισμό».

Η κατάταξη των πόλεων καθώς και οι τελευταίες τάσεις σχετικά με την κράτηση φοιτητικής διαμονής είναι διαθέσιμες εδώ.

Φωτο: AUEB