Νέο επιμορφωτικό σεμινάριο από το ΚΕΣΕΝ

0

To Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) και την εταιρία StormGeo διοργανώνει σεμινάριο στις 6 Μαρτίου 2018 και ώρα 14:30 με θέμα τις σύγχρονες μεθόδους λήψης όλων των μετεωρολογικών πληροφοριών στο πλοίο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν:
– Πως μπορούν να λαμβάνουν τους επίσημους χάρτες μέσω του email του πλοίου, χωρίς τη χρήση του facsimile.
– Τι είναι τα gribfiles και πως μπορούν με τη χρήση ενός απλού email να έχουν δωρεάν πρόγνωση καιρού έως και 16 ημέρες μπροστά.
– Τη χρησιμότητα και τις διάφορες μεθόδους με τις οποίες μπορούν να βελτιστοποιήσουν την πορεία τους και να αποφύγουν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν πάντα να έχουν τις επίσημες μετεωρολογικές πληροφορίες στο καράβι, σε οποιαδήποτε μέρος του κόσμου και αν είναι, ασχέτως αν πιάνει ή δεν πιάνει το facsimile, ασχέτως αν υπάρχουν επίσημες ή μη προγνώσεις και ασχέτως αν έχει το καράβι broadband connection ή όχι.

Μέσα από πλήθος πραγματικών παραδειγμάτων και πρακτικών εφαρμογών, το workshop ανοίγει στους επαγγελματίες ναυτικούς νέους ορίζοντες στην λήψη της μετεωρολογικής πληροφορίας, καθώς εστιάζει σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους λήψης των μετεωρολογικών πληροφοριών που έχουν αναπτυχθεί για τους ναυτικούς. Έτσι ο ναυτικός μαθαίνει πως μπορεί χρησιμοποιώντας το email του καραβιού, να λαμβάνει τους επίσημους χάρτες από τις μεγαλύτερες μετεωρολογικές υπηρεσίες του κόσμου, προειδοποιήσεις, advisories για τροπικούς κυκλώνες, metarea forecasts, παρατηρήσεις από παραπλέοντα πλοία. Μαθαίνει επιπλέον το χειρισμό των δημοφιλέστερων Grib Viewers και πώς να έχει πάντα καιρό on board.

To σεμινάριο απευθύνεται στους Πλοιάρχους όλων των Τάξεων, καθώς και σε στελέχη γραφείου Ναυτιλιακών Εταιρειών. Για να δηλώσετε εγγραφή στο σεμινάριο πατήστε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο θα βρείτε εδώ.