Υπερηφάνεια για τους αυριανούς πλοιάρχους της ΑΕΝ Ύδρας

0

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, εκδήλωση για την υποδοχή των πρωτοετών σπουδαστών του ακαδημαϊκού έτους 2017- 2018, στη Σχολή Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας.

Την τελετή υποδοχής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ύδρας, ακριβώς μπροστά από το ιστορικό κτίριο της Ακαδημίας, παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, συγγενείς των σπουδαστών, απόφοιτοι της Ακαδημίας αλλά και σύσσωμο το εκπαιδευτικό προσωπικό της ΑΕΝ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας χαιρετισμούς απηύθυναν ο διοικητής της ΑΕΝ Ύδρας, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Ευάγγελος Δανόπουλος, ο οποίος κέρδισε το χειροκρότημα και τα θετικά σχόλια των παρευρισκόμενων για την προσπάθεια αναβάθμισης και εξωστρέφειας της Ακαδημίας, o υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γεώργιος Πατέρας, ο τέως ΥΝΑΝΠ, Θοδωρής Δρίτσας, ο δήμαρχος Ύδρας, Γεώργιος Κουκουδάκης καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Οι σπουδαστές, ευπρεπείς και υπερήφανοι υποδέχτηκαν θερμά στο νησί της Ύδρας τους φίλους, συγγενείς και προσκεκλημένους, ενώ η τοπική κοινωνία «αγκάλιασε» την προσπάθεια εξωστρέφειας της Ακαδημίας τόσο με την ενθουσιώδη παρουσία της όσο και με τη φιλοξενία της.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο υπουργός συνεχάρη τους σπουδαστές για την επιλογή τους να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο ΝΕΕ για την ευγενική του χορηγία, με σκοπό την ανακαίνιση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της Ακαδημίας. Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη αίθουσα αποτελεί παραχώρηση του Δήμου Ύδρας, ενώ πρόκειται να φιλοξενεί τα τακτικά σεμινάρια και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ακαδημία.

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε, επίσης, πως γίνονται εντατικές προσπάθειες για την επαναφορά της σίτισης στις ΑΕΝ της χώρας.

Στο τέλος της εκδήλωσης, εκπρόσωπος του North of England P&I Club απέμεινε την καθιερωμένη υποτροφία στον αριστεύσαντα σπουδαστή της Ακαδημίας για το εκπαιδευτικό έτος 2016- 2017, Συμεών Χατζηχριστόδουλο.

Φωτογραφικό υλικό από την τελετή υποδοχής:

Φωτο: Ναυτικά Χρονικά, Isalos.net