Ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης στην Αγγλία ζητά το UK Chamber of Shipping

0

Το UK Chamber of Shipping, έχοντας την υποστήριξη 40 ναυτιλιακών εταιρειών, με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Chris Grayling (Secretary of State for Transport), καταθέτει το αίτημα για διπλασιασμό των κονδυλίων για την εκπαίδευση των ναυτικών, το συντομότερο δυνατό.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον υπουργό Οικονομικών Philip Hammond (Chancellor of the Exchequer) και στον υπουργό Ναυτιλίας John Hayles (Minister of State for Transport Legislation and Maritime).

Το Ναυτικό Επιμελητήριο του Ηνωμένου Βασιλείου απέστειλε το συγκεκριμένο αίτημα, σε συνεργασία με την διεθνή ένωση Nautilus International, με σκοπό την ενίσχυση του προγράμματος SMarT (Support for Maritime Training), μέσω του διπλασιασμού των διαθέσιμων κυβερνητικών κονδυλίων για τη ναυτική εκπαίδευση από από £15 εκ. σε £30 εκ. ετησίως. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον πρόεδρο του UK Chamber of Shipping, Dr Grahaeme Henderson, η ενίσχυση της εκπαίδευσης για τους Βρετανούς ναυτικούς κρίνεται ως απαραίτητη «προκειμένου να είναι ανταγωνιστική, ως προς αυτή των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών».

Σημειώνεται πως ανάμεσα στις 40 ναυτιλιακές εταιρείες, που υποστηρίζουν το συγκεκριμένο αίτημα, βρίσκονται διεθνείς κολοσσοί όπως οι: Anglo Eastern Group, BP Shipping, Shell Shipping & Maritime και Maersk Crewing.

Φωτο: UK Chamber of Shipping