Το Queen Mary προσφέρει LLM στον Πειραιά

0

Το Queen Mary University Of London και το Hellenic Management Centre ανακοινώνουν την έναρξη της περιόδου των αιτήσεων για συμμετοχή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα LLM in International Shipping Law, Piraeus, Greece. Το LLM in International Shipping Law, Piraeus ένα αποτελεί ένα νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, βασισμένο στο επιτυχημένο LLM in International Shipping Law του Λονδίνου, για το ακαδημαϊκό έτος 2018/2019.

Το πρόγραμμα διδάσκεται από ειδικούς του Centre for Commercial Law Studies (CCLS) του Queen Mary University of London (QMUL), ενός από τα κορυφαία ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, η Νομική Σχολή του οποίου καταλαμβάνει την 3η θέση μεταξύ των Βρετανικών Πανεπιστημίων και την 1η θέση μεταξύ των Πανεπιστημίων του Λονδίνου. Το πρόγραμμα θα διδάσκεται σε συνεργασία με το Hellenic Management Centre (HMC), ενός οργανισμού που προσφέρει ναυτιλιακή επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση από το 1999, στις εγκαταστάσεις του HMC στον Πειραιά.

Αυτός ο καινοτόμος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών θα προσφέρει στους φοιτητές την δυνατότητα να αναπτύξουν ακαδημαϊκή εξειδίκευση σε διαφόρους τομείς του διεθνούς ναυτικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των Maritime Arbitration, Charter-parties: Law and Practice, International Regulation of Shipping, Marine Insurance Law, Carriage of Goods by Sea, “Wet” Shipping Law: Collisions and other Incidents at Sea.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δικηγόρους και απόφοιτους νομικής καθώς και σε επαγγελματίες της ναυτιλίας με σχετική εργασιακή εμπειρία και ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο LLM διδάσκεται σε εντατικές διδακτικές ενότητες σε δυο ακαδημαϊκά εξάμηνα, ώστε να μπορεί να συνδυαστεί με τυχόν επαγγελματικές υποχρεώσεις των συμμετεχόντων.

Οι προϋποθέσεις εγγραφής για αποφοίτους νομικής είναι πτυχίο Νομικής με βαθμό 7 (ή αντίστοιχο), ενώ για μη νομικούς απαιτείται σχετική με το αντικείμενο του μεταπτυχιακού, ουσιαστική επαγγελματική εμπειρία. Η ιδιότητα Μέλους του Institute of Chartered Shipbrokers, παράλληλα με σχετική επαγγελματική εμπειρία λαμβάνονται επίσης υπόψη.

Σημειώνεται πως δύο μερικές υποτροφίες από το Centre for Commercial Law Studies του Queen Mary University of London, είναι διαθέσιμες για το πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 210 41 25 945 ή και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα.