Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις «Νέες Τεχνολογίες στη Ναυτιλία και τις Μεταφορές»

0

To Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Νέες Τεχνολογίες στη Ναυτιλία και τις Μεταφορές» που διοργανώνεται από τα Τμήματα “Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών” του Πανεπιστημίου Αιγαίου και “Μηχανικών Αυτοματισμού Τ.Ε.” του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά ΤΤ αναμορφώνει το πρόγραμμα σπουδών του, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις σύγχρονες απαιτήσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας ή τις μεταφορές γενικότερα, δημιουργώντας τις παρακάτω 3 κατευθύνσεις:

Επιχειρησιακή Διαχείριση στην Ναυτιλία και την Εφοδιαστική Αλυσίδα (Operations management in shipping and the supply chain): Απευθύνεται κυρίως σε απόφοιτους Οικονομικών & Διοικητικών Επιστημών και Πληροφορικής, και στοχεύει στην παραγωγή και μετάδοση γνώσεων, τεχνογνωσίας, μεθοδολογίας, λειτουργικών εργαλείων στο πεδίο της Διαχείρισης Πληροφοριακών Συστημάτων στη Ναυτιλία και τις Μεταφορές.
Τεχνολογία και Αυτοματισμοί στην Ναυτιλία και τις Μεταφορές (Technology of Automation in Shipping and Transportation): Απευθύνεται κυρίως σε απόφοιτους Τεχνικής και Θετικής κατεύθυνσης, και στοχεύει στην παραγωγή και μετάδοση γνώσεων και τεχνογνωσίας σε θέματα ναυτικού αυτοματισμού και τεχνολογίας στη Ναυτιλία και τις Μεταφορές.
Σχεδιασμός και Λειτουργία Αεροδιαστημικών Συστημάτων και εφαρμογές στη Ναυτιλία (Design and Operations of Aerospace Systems and Maritime Applications): Απευθύνεται κυρίως σε Πτυχιούχους Ανωτάτων Ιδρυμάτων Θετικών Επιστημών και Σχολών Μηχανικών με στόχο την απόκτηση γνώσεων και τεχνογνωσία σε εφαρμογές αεροδιαστημικών συστημάτων στη Ναυτιλία 

Το Π.Μ.Σ. στοχεύει στη χρήση των νέων τεχνολογιών αυτοματισμού και διαστήματος, καθώς και των σύγχρονων μεθόδων διοίκησης, στη διαχείριση πλοίων και ναυτιλιακών εργασιών.

Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος τα Ναυτιλιακά Στελέχη θα μπορούν να αξιοποιούν, προς όφελός της ναυτιλιακής βιομηχανίας, τα σύγχρονα εργαλεία και τις μεθοδολογίες που προσφέρουν οι επιστήμες του μάνατζμεντ, της πληροφορικής, των επικοινωνιών καθώς και της αεροδιαστημικής τεχνολογίας και των συστημάτων ελέγχου.

Υπενθυμίζεται ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία για αεροδιαστημικές εφαρμογές στον τομέα της Ναυτιλίας, στην επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων, στην έρευνα και διάσωση, στον έλεγχο της μετανάστευσης, καθώς και σε άλλες εφαρμογές εθνικού ενδιαφέροντος, ενώ θα μεταφέρει την εξειδικευμένη γνώση στην εκπαίδευση των σπουδαστών της κατεύθυνσης Κ3 του Π.Μ.Σ. Συγκεκριμένα απόκτηση γνώσεων στην κατασκευή, ολοκλήρωση και την αποστολή μικροδορυφόρων στο διάστημα καθώς και ανάπτυξη αντίστοιχων εφαρμογών UAVs.

Διάρκεια σπουδών:
Η ελάχιστη χρονική διάρκεια φοίτησης για την χορήγηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) ορίζεται σε 18 μήνες, (3 ακαδημαϊκά εξάμηνα σπουδών) συμπεριλαμβανομένης της συγγραφής μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.

Προϋποθέσεις εισαγωγής:
Στο ΠΜΣ, γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι ΑΕΙ (Πανεπιστήμια & ΤΕΙ) τμημάτων Μηχανικών, Επιστημών Διοίκησης & Οικονομίας, τμημάτων Πληροφορικής καθώς και πτυχιούχοι Ανωτάτων Ιδρυμάτων Θετικών Επιστημών, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του άρθρου 16 του Ν. 2327/95 και όπως προσδιορίζονται στις επιμέρους κατευθύνσεις. Σύμφωνα με το Νόμο 2083/1992 οι υποψήφιοι πρέπει, επίσης να γνωρίζουν τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα, που, κατά προτίμηση, πρέπει να είναι η Αγγλική. Στο Π.Μ.Σ. επίσης γίνονται δεκτοί και πτυχιούχοι ΑΕΙ ομοταγών και αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της λλοδαπής.

Δίδακτρα:
Για τη φοίτηση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές καταβάλλουν συνολικά δίδακτρα ύψους 4.000 ευρώ, σε τρεις δόσεις.
Αιτήσεις υποψηφιότητας

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση υποψηφιότητας στο Π.Μ.Σ., στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. στο ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ μέχρι τις 26/09/2017.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος, εδώ.

Φώτο: ntst-aegean.puas.gr