Nέα σειρά ντοκιμαντέρ για την ελληνική ναυτιλία

0

Η ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας μέσα από την εξέλιξη της ναυπηγικής, ξεδιπλώνεται μέσα από τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «ΝΑΥΣ», παραγωγής COSMOTE TV, που κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στις 22.00 στο κανάλι COSMOTE HISTORY.

Η νέα σειρά της COSMOTE TV παρουσιάζει την πορεία της ναυσιπλοΐας στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, από τους προϊστορικούς χρόνους έως σήμερα, αναδεικνύοντας τη στενή σχέση του ελληνικού πολιτισμού με την θάλασσα, το αρχιπέλαγος και το ναυτικό.

COSMOTE HISTORY_ΝΑΥΣ-4

Στο «NΑΥΣ», περισσότεροι από 30 ιστορικοί, αρχαιολόγοι, μελετητές, καθηγητές, ναυπηγοί, καταθέτουν την επιστημονική μαρτυρία τους για την εξέλιξη της ναυπηγικής, ενώ φιλοξενούνται και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της ελληνικής ναυτιλίας σήμερα.

Το πρώτο επεισόδιο, θα προβληθεί την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στις 22.00, και παρουσιάζει την ιστορία του πρώτου ταξιδιού ναυσιπλοΐας πριν από 10.000 περίπου χρόνια, όταν ένας κούφιος κορμός δέντρου, μία παπύρινη σχεδία και μερικά κουπιά, ήταν αρκετά για να πραγματοποιηθεί ο διάπλους του Αιγαίου. Το ταξίδι αυτό ήταν μόνο η αρχή, καθώς οι Έλληνες, ορμώμενοι από την ανάγκη τους για ανακαλύψεις, ταξίδευαν συνεχώς. Έτσι, γεννήθηκε η ελληνική ναυτοσύνη και δημιουργήθηκαν οι μεγάλες ναυτικές δυνάμεις όπως οι Κυκλαδίτες, οι Μινωίτες και οι Μυκηναίοι. Με ξύλινα σκαριά, κουπιά και ιστία, οι Έλληνες έγιναν οι πρώτοι ναυπηγοί που δάμασαν τη θάλασσα. Στο επεισόδιο, βλέπουμε και τα απομεινάρια των πρώτων ναυαγίων στο Αιγαίο, στο Δοκό, τα Ίρια, το Μόδι και την Ψείρα.

COSMOTE HISTORY_ΝΑΥΣ-3

Η σειρά ντοκιμαντέρ «ΝΑΥΣ» αποτελείται από 9 ωριαία επεισόδια, που θα προβάλλονται κάθε Τρίτη βράδυ στις 22.00 και, σε δεύτερη προβολή, κάθε Σάββατο στις 19.00.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της εκπομπής: