«Έξυπνες» καμπάνιες για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα

0

Το UK Chamber of Shipping σε συνεργασία με το Βρετανικό Merchant Navy Training Board ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός νέου βίντεο, μέρος της καμπάνιας Careers At Sea, με σκοπό την προσέλκυση νέων Βρετανών στο ναυτικό επάγγελμα.

Η ταινία μικρού μήκους, η οποία πρόκειται να προωθηθεί κατά τους επόμενους μήνες στα Social Media, έχει ως κύριο στόχο την ενημέρωση των νέων Βρετανών σχετικά με τις δυνατότητες που παρέχει η σταδιοδρομία στα ναυτικά επαγγέλματα.

Σημειώνεται πως η δημοσίευση της συγκεκριμένης ταινίας μικρού μήκους συμπίπτει με το πρόσφατο αίτημα του UK Chamber of Shipping για διπλασιασμό των διαθέσιμων κονδυλίων από τη Βρετανική κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο ζητά την αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων για τη ναυτιλιακή εκπαίδευση, από £15 εκ. σε £30 εκ. ετησίως, μέσω του προγράμματος SMarT (Support for Maritime Training).

Σύμφωνα μάλιστα με τον Jonathan Roberts, Communications Director του UK Chamber of Shipping “το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μια αρκετά πολύπλευρη οικονομία, με τις επιμέρους βιομηχανίες να ανταγωνίζονται η μια την άλλη για την προσέλκυση ταλαντούχων νέων. Με το συγκεκριμένο βίντεο επιχειρούμε να αναδείξουμε τη ναυτιλιακή βιομηχανία και να επιτύχουμε το στόχο μας για την προσέλκυση της νέας γενιάς Βρετανών ναυτικών”.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως το UK Chamber of Shipping επέλεξε να ξεκινήσει τη νέα καμπάνια του ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ενημερώσει όσο το δυνατόν νωρίτερα τους νέους, σχετικά με τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας στη θάλασσα.

Σημειώνεται πως το βίντεο πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία του Maritime Educational Foundation, της Maersk και του Port of Felixstowe.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το σχετικό βίντεο:

Φωτο: UK Chamber of Shipping