Επαγγελματική πιστοποίηση διεθνούς κύρους και αναγνώρισης στη ναυτιλία

0

Το Hellenic Management Centre (HMC) / Institute of Chartered Shipbrokers Greek Branch (ΙCS Greek Branch) ανακοινώνει ότι οι εγγραφές συμμετοχής στο ICS Annual Professional Maritime Programme 2017 -2018, το οποίο ξεκινάει τον Σεπτέμβριο, συνεχίζονται.

Το επαγγελματικό ναυτιλιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης του ICS, Annual Professional Maritime Programme, παρέχεται από το HMC – το επίσημα εξουσιοδοτημένο εκπαιδευτικό κέντρο του ICS στην Ελλάδα, του διεθνή φορέα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τομέα της ναυτιλίας.

Το πρόγραμμα προετοιμάζει τους συμμετέχοντες για τις εξετάσεις του ICS, Professional Qualifying Examinations. Οι εξετάσεις αυτές οδηγούν στην απόκτηση της ιδιότητας μέλους του ICS (ICS Membership), σημάδι επαγγελματισμού και καταξίωσης στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, η οποία παρέχει, επίσης, στον κάτοχό της τη δυνατότητα να ανήκει σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο δίκτυο καταξιωμένων επαγγελματιών (3.500 μέλη σε 26 παραρτήματα παγκοσμίως).

Η δομή του προγράμματος περιλαμβάνει δύο κύκλους μαθημάτων, σε δύο ακαδημαικά εξάμηνα: Κατά την διάρκεια του πρώτου κύκλου, οι συμμετέχοντες παρακολουθούν τέσσερα (4) υποχρεωτικά μαθήματα, ώστε να αποκτήσουν τις αναγκαίες γνώσεις των βασικών τομέων της ναυτιλίας. Κατά τον δεύτερο κύκλο, οι υποψήφιοι επιλέγουν τρία (3) μαθήματα, ώστε να εξειδικευτούν στους ακόλουθους τομείς: Shipbroking and Chartering Practice, Ship Operations & Management, Ship Sale & Purchase, Marine Insurance, Maritime Economics / Finance and Maritime Law.

To ICS, Annual Professional Maritime Programme aπευθύνεται σε:
– Επαγγελματίες της ναυτιλίας – shipbrokers, operators, charterers, maritime lawyers, agents, financiers- οι οποίοι επιθυμούν να αναβαθμίσουν την θεωρητική και πρακτική κατάρτιση τους και να πιστοποιήσουν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους.
– Αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού – οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν την εμπειρική γνώση και πρακτική τους με θεωρητική και πρακτική κατάρτιση.
– Απόφοιτους και Επαγγελματίες των κλάδων της οικονομίας, της διοίκησης, της νομικής, της μηχανικής, οι οποίοι επιθυμούν να ασχοληθούν με τα ναυτιλιακά.

Οι εισηγητές είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου και συνδυάζουν πολυετή επαγγελματική και διδακτική εμπειρία καθώς και σημαντικές ακαδημαϊκές σπουδές.

Το πρόγραμμα ξεκινά τον Σεπτέμβριο 2017 και διαρκεί μέχρι τον Μάϊο 2018.

Οι διαλέξεις γίνονται δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα-Τετάρτη / Τρίτη-Πέμπτη), 19:00-21:30, στις εγκαταστάσεις του Hellenic Management Centre, στο κέντρο του Πειραιά.

Οι εγγραφές για το ακαδημαϊκό έτος 2017– 2018 έχουν ήδη ξεκινήσει.

Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω στοιχεία:
τηλ.: 210 4125945
e-mail: helmc@otenet.gr
ιστοσελίδα: www.helmc.com