Σεμινάρια για τις εκπομπές οξειδίων του θείου από την Tsakos Group

0

Η Tsakos Group. και το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης» σε συνεργασία με τον ABS και την ALFA LAVAL, διοργανώνουν την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ., για τους αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού, τους σπουδαστές και τα στελέχη των Ναυτικών Ακαδημιών σεμινάρια με θεμα:

• 2020 Global Fuel limit 0.5%: Regulations and changes in marine Industry
• Alfa Laval Pure Sox Scrubber: Operational and technical overview

Τα παραπάνω αναφέρονται στην χρήση πετρελαίου με περιεκτικότητα σε θείο (Sox) 0.50% ως καύσιμο, υποχρεωτικά από την 1η Ιανουάριου 2020 για όλα τα πλοία που θα ταξιδεύουν σε θαλάσσιες περιοχές εκτός των ήδη καθορισμένων περιοχών ελέγχου των εκπομπών καυσαερίων των πλοίων (Emission control Areas) σύμφωνα με την Διεθνή Σύμβαση MARPOL, Annex VI. Στις ήδη προκαθορισμένες ειδικές περιοχές θα ισχύει το ίδιο καθεστώς όπως αυτό διαμορφώθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Σημαντικά ερωτήματα ζητούν απάντηση, και απασχολούν έντονα τους αξιωματικούς ΕΝ, όπως τους τρόπους που θα καταστήσουν το σημερινό πετρέλαιο κατάλληλο για χρήση, οι αλλαγές στα θέματα προσεγγίσεως των πλοίων στους λιμένες όπως επίσης οι διαφοροποιήσεις στους υπάρχοντες κανονισμούς και η εξέλιξη της τεχνολογίας των πλοίων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τα σεμινάρια θα λάβουν χώρο στην αίθουσα διαλέξεων της ΑΜΚΕ «Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης», στη Χίο.

Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 22710 29600.

Την πρόσκληση των σεμιναρίων μπορείτε να τη βρείτε εδώ.