Παρουσιάσεις από στελέχη της ναυτιλιακής αγοράς στην ΑΕΝ Ύδρας

0

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων διαλέξεων προς τους σπουδαστές της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας από διακεκριμένα στον τομέα της ναυτιλίας μέλη της Λέσχης, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 1η Ιουνίου 2017, δύο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις. Πρώτος έλαβε τον λόγο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης καπετάν Θανάσης Ζεύκης, απόφοιτος της Σχολής (1963), ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντική θεωρητική και πρακτική κυρίως αξία που έχουν οι διαλέξεις των μελών της Λέσχης για τους σπουδαστές της Ακαδημίας και στη συνέχεια παρουσίασε τους δύο ομιλητές τονίζοντας ιδιαιτέρως τη μεγάλη εμπειρία και επαγγελματική εξειδίκευση που αμφότεροι διαθέτουν.

ΔΙΑΛΕΞΗ_1

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο καπετάν Βαγγέλης Τσιγκάρης, απόφοιτος της Σχολής (1959) και επίτ. πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ναυλώσεις πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου» ενώ στη συνέχεια ο καπετάν Παναγιώτης Παπουλίδης, απόφοιτος της Σχολής (1976) και πρώην μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης, αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα «Αγκυροβολία Πλοίων».

Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιστορικού Αρχείου- Μουσείου της Ύδρας και τις παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον όλοι οι σπουδαστές της Ακαδημίας (πλην των πρωτοετών που απουσιάζουν τη χρονική αυτή περίοδο για τη συμπλήρωση εξάμηνης θαλάσσιας υπηρεσίας), ο αναπλ. διευθυντής σπουδών Βασίλειος Σταυρόπουλος και οι καθηγητές της Ακαδημίας, πλοίαρχοι και απόφοιτοι της Σχολής, Χρήστος Κοτζιάς, Θανάσης Μερτζάνης και Μιχάλης Βούλγαρης.