Νέο σεμινάριο Σύγχρονης Ναυτικής Μετεωρολογίας

0

Το Σάββατο και την Κυριακή 10 & 11 Δεκεμβρίου 2016, θα διεξαχθεί το διήμερο σεμινάριο Σύγχρονης Ναυτικής Μετεωρολογίας. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της EIM Maritime Training Center (Κεφαλληνίας 57 και Δωδεκανήσου, Πειραιάς).

Η 1η μέρα του σεμιναρίου είναι αφιερωμένη στον τρόπο ανάγνωσης των χαρτών επιφανείας (facsimile) και των κυματικών χαρτών. Μέσα από πλήθος παραδειγμάτων και πρακτικών εφαρμογών, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν όχι μόνο να διαβάζουν τους χάρτες αλλά και τον τρόπο να δουλεύουν με αυτούς, αποφεύγοντας έτσι τις επικίνδυνες καιρικές καταστάσεις και σχεδιάζοντας την πορεία τους με ασφάλεια και σιγουριά.

Η 2η μέρα είναι αφιερωμένη στις σύγχρονες μεθόδους που υπάρχουν για να λαμβάνονται όλες οι επίσημες μετεωρολογικές πληροφορίες στο πλοίο μέσω e-mail. Έτσι αναλύονται όλες οι σύγχρονες μέθοδοι με τις οποίες ο ναυτικός μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην πρόγνωση του καιρού, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και αν είναι. Παράλληλα εξηγείται και η χρησιμότητα των Grib Files ενώ δίδονται και δωρεάν εφαρμογές για τον υπολογιστή σας.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο δρ. Νίκος Μαζαράκης, Φυσικός – Μετεωρολόγος, Καθηγητής Ναυτικής Μετεωρολογίας – Συνεργάτης Ερευνητής Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εισηγητής σεμιναρίων ναυτικής μετεωρολογίας στη HELMEPA και εκπαιδευτικός συνεργάτης ναυτιλιακών εταιριών.

Σημειώνεται πως κατά το συγκεκριμένο σεμινάριο θα δοθεί, σε όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν, η δυνατότητα να δοκιμάσουν εντελώς δωρεάν για 4-6 μήνες το δημοφιλέστερο πρόγραμμα καιρικής πλοήγησης Bon Voyage System.

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο μπορείτε να βρείτε εδώ.