Ξεκινά ο θερινός εκπαιδευτικός πλους Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.

0

Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θοδωρή Δρίτσα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, η τελετή αναχώρησης για τον θερινό εκπαιδευτικό πλου, δύο (02) τάξεων Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σαράντα τριών (43) Δοκίμων εκπαιδευτικής σειράς 2015 – 2016 και εξήντα τεσσάρων (64) Δοκίμων εκπαιδευτικής σειράς 2016 – 2017.

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Θεοτοκάς, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, ο Α΄ Υπαρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, υπηρεσιακοί παράγοντες, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας «ATTICA GROUP» κ. Μιχάλης Σακέλλης, ενώ σχετική Ημερήσια Διαταγή ανάγνωσε ο Διοικητής της Σ.Ν.Δ. Υποναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος ΠΝ.

Ο φετινός θερινός εκπαιδευτικός πλους θα πραγματοποιηθεί με το Ε/Γ-Ο/Γ «SUPERFAST XII» της εταιρείας «ATTICA GROUP» και θα είναι διαχωρισμένος σε δύο (02) γκρουπ των σαράντα τριών (43) και εξήντα τεσσάρων (64) Δοκίμων Σημαιοφόρων. Οι πλόες θα διαρκέσουν ένα (01) περίπου μήνα έκαστος και το πλοίο θα προσεγγίσει λιμένες της Ελλάδας και της Ιταλίας.