Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο Isalos.net στα Ποσειδώνια

0

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο της διεθνούς εκθέσεως των Ποσειδωνίων, το επιμορφωτικό σεμινάριο Isalos.net με θέμα «Presentation Skills Workshop: How to attract an HR manager’s attention – Shipping HR Managers revisit Myths and Facts».

Η συνάντηση διοργανώθηκε από την εκπαιδευτική πρωτοβουλία «Ιsalos.net» και το περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά», υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη».

Εισηγητές στη συνάντηση ήταν o καπτ. Γιάννης Καλλιόρας, crew manager στην «Maran Tankers Management Inc.», η κα. Άννα Κάτσικα, HR officer στην «Euronav», η κα. Σουζάνα Λασκαρίδη, director στην «Laskaridis Shipping Co. Ltd.» και founder / director στην «Real Time Graduates», η κα. Ναταλία Παλιμετάκη, crew manager στην «Maran Gas Maritime Inc.», η κα. Taleen Tchalikian, HR director στην «Celestyal Cruises» καθώς και ο κ. Στέφανος Χατζηνικολάου, ναυπηγός στον «RINA Hellas Ltd Training Centre».

Τη συζήτηση συντόνισε ο Δρ. Θάνος Πάλλης, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και επιστημονικός υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑΥΤΙΛΙΑ.

Στις ομιλίες τους οι εισηγητές της συνάντησης ανέλυσαν τη δύναμη της πρώτης εικόνας όπως αυτή διαμορφώνεται κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης και ενός δομημένου βιογραφικού σημειώματος, σχολίασαν τα κοινά λάθη που εντοπίζουν σε υποψηφίους που ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στη ναυτιλία, ενώ μοιράστηκαν με τους παρευρισκομένους κάποιες κατευθυντήριες γραμμές και κοινές πρακτικές για την βελτίωση της επαγγελματικής τους εικόνας. Οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στις ιδιαιτερότητες της ναυτιλιακής βιομηχανίας ως προς τη διαδικασία πρόσληψης ανθρωπίνου δυναμικού τόσο στη στεριά όσο και την θάλασσα.

Την επιμορφωτική συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες φοιτητές από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Πειραιά καθώς και σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Ύδρας.

Οι φοιτητές και σπουδαστές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Ν. καθώς και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις εισηγήσεις των ομιλητών μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε αυτές μέσω της διαδικτυακής πρωτοβουλίας «Ιsalos.net».

 

pdf-flat

Competence vs. Qualification – Στέφανος Χατζηνικολάου

pdf-flat

Angelicoussis Shipping Group Limited – Shipping HR

pdf-flat

EURONAV Crew Brochure