Flexport: Το startup που στοχεύει να γίνει το «Uber» των ωκεανών

0

Η Flexport είναι μια startup επιχείρηση η οποία ιδρύθηκε το 2013 και δραστηριοποιείται στην αγορά των μεταφορών εμπορευμάτων μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η καινοτομία της ως freight forwarder είναι ότι προσφέρει, σε πραγματικό χρόνο, ανάλυση δεδομένων των τιμών για την εισαγωγή και μεταφορά εμπορευμάτων από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β, ενώ βρίσκει με αυτοματοποιημένες διαδικασίες την βέλτιστη διαδρομή αλλά και το καλύτερο μέσο ή τον καλύτερο συνδυασμό μέσων μεταφοράς.

Εκτός από το λογισμικό, η εταιρεία διαθέτει μια ομάδα προσώπων ειδικευμένων στο παγκόσμιο εμπόριο, οι οποίοι είναι σε θέση να προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες σε περίπτωση έλλειψης μηχανοργάνωσης, όπως για παράδειγμα την επικοινωνία μίας εμπορικής εταιρείας από την Ισλανδία με μία τοπική εταιρεία φορτηγών αυτοκινήτων στην απομακρυσμένη Μογγολία.

Η Flexport σήμερα διαθέτει 31 εργαζόμενους και γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη, το Άμστερνταμ και το Χονγκ-Κονγκ, ενώ έχει διακινήσει εμπορεύματα αξίας $1,5 δις, σε 64 χώρες και για περισσότερους από 700 πελάτες.

Το 2015 ολοκλήρωσε το πρώτο γύρο χρηματοδότησης καταφέρνοντας να μαζέψει $20 εκατ. δολάρια από επενδυτές όπως οι Founders Fund, Google Ventures, Bloomberg Beta, First Round.

Περισσότερες πληροφορίες για την Flexport μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της, www.flexport.com