Πραγματοποιήθηκε η 2η Επιμορφωτική Συνάντηση Isalos.net

0

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαϊου 2016 στον φιλόξενο χώρο Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, η επιμορφωτική συνάντηση ναυτιλίας με θέμα «Αστική και ποινική ευθύνη για ρύπανση από πετρέλαιο. Ποιος ευθύνεται και πώς;».

Η συνάντηση διοργανώθηκε από την εκπαιδευτική πρωτοβουλία «Ιsalos.net» και το περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά», υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη».

Εισηγητές στη συνάντηση ήταν η Λία Αθανασίου, Καθηγήτρια Εμπορικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, ο ∆ρ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, Λέκτορας Ποινικού Δικαίου & Ποινικής Δικονομίας στη Νομική Σχολή Αθηνών, καθώς και ο Γιώργος Τεριακίδης, Regional Business Development Manager στον νηογνώμονα DNV GL Maritime.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθηνε ο Ηλίας Μπίσιας, διευθυντής του περιοδικού «Ναυτικά Χρονικά».

Στις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες τους οι εισηγητές της συνάντησης πραγματοποίησαν μια σύντομη ιστορική αναδρομή στα ναυάγια που επηρέασαν τη διεθνή νομοθεσία επιφέροντας νέες Διεθνείς Συμβάσεις, ανέλυσαν το διεθνές πλαίσιο προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος σήμερα, ενώ τέλος ανέλυσαν την έννοια της ευθύνης σε περίπτωση ρύπανσης από πετρέλαιο σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και σύνθετο νομικό περιβάλλον.

Την επιμορφωτική συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες φοιτητές από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Πειραιά καθώς και σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

Οι φοιτητές και σπουδαστές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Ν. καθώς και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις εισηγήσεις των ομιλητών μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε αυτές μέσω της διαδικτυακής πρωτοβουλίας «isalos.net».

 

pdf-flat

Καθηγήτρια Λία Αθανασίου – Αστική ευθύνη για ρύπανση από πετρέλαιο.Ποιος ευθύνεται & πώς;

pdf-flat

∆ρ. Ιωάννης Ανδρουλάκης – Ποινική ευθύνη λόγω θαλάσσιας ρύπανσης