Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη Επιμορφωτική Συνάντηση της πρωτοβουλίας isalos.net

0

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 στον φιλόξενο χώρο του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» η πρώτη επιμορφωτική συνάντηση ναυτιλίας με θέμα «Ναυτασφαλίσεις: από την θεωρία στην πράξη». Η συνάντηση διοργανώθηκε από την ερευνητική ομάδα «ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑΥΤΙΛΙΑ» σε συνεργασία με την εκπαιδευτική πρωτοβουλία «isalos.net» και το περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά», υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη».

Εισηγητές στη συνάντηση ήταν η Δρ. Βικτωρία Αθανασοπούλου, Λέκτορας Ναυτικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο Μιχαήλ Αντάπασης, Partner στην Antapasis Albouras Asanakis Law Office, η Άννα Δουμένη, Senior Claims Executive στο Standard Club Europe Ltd. και η Αγγελική Καλλίνη, Adjusting Manager στην Richard Hogg Lindley (Hellas) Ltd. Τη συζήτηση συντόνισε ο Ηλίας Μπίσιας, Διευθυντής του περιοδικού «Ναυτικά Χρονικά».

Στις άκρως ενδιαφέρουσες ομιλίες τους οι εισηγητές της συνάντησης ανέλυσαν τις ιδιαιτερότητες των ναυτασφαλίσεων σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και σύνθετο οικονομικό περιβάλλον, με ιδιαίτερη αναφορά να γίνεται στην υπέρτατη καλή πίστη, στα αντισυμβαλλόμενα συμφέροντα ασφαλιστή και ασφαλιζόμενου στη σύγχρονη εποχή, καθώς και στη σημασία της γενικής αβαρίας στην παγκόσμια ναυτιλία.

Την επιμορφωτική συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες φοιτητές από τα Πανεπιστήμια Πειραιά και Αιγαίου καθώς και από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος καθώς και πολλοί σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

Οι φοιτητές και σπουδαστές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Ν. καθώς και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις εισηγήσεις των ομιλητών μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε αυτές μέσω της διαδικτυακής πρωτοβουλίας «isalos.net».

 

pdf-flat

Μιχαήλ Αντάπασης – Η έννοια των εγγυήσεων (warranties) στη ναυτική ασφάλιση

pdf-flat

Αγγελική Καλλίνη – General Average

pdf-flat

Άννα Δουμένη – An introduction to P&I

pdf-flat

Ηλίας Μπίσιας – isalos.net