Πραγματοποιήθηκε η Επιμορφωτική Eπίσκεψη της εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας Isalos.net

0

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 στον φιλόξενο χώρο του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, η επιμορφωτική επίσκεψη ναυτιλίας με θέμα «Ναυτιλιακά Δίκτυα, Θεσμοί και Παράδοσεις».

Η συνάντηση διοργανώθηκε από την εκπαιδευτική πρωτοβουλία «isalos.net» και το περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά», υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη».

Εισηγητές στη συνάντηση ήταν o Δρ. Γεώργιος Βαγγέλας με θέμα «Στρατηγικές Συνεργασίες στα Σύγχρονα Ναυτιλιακά Δίκτυα», ο Δρ. Παναγιώτης Καπετανάκης με θέμα «Νέες προσεγγίσεις στη μελέτη των Ναυτιλιακών Δικτύων», καθώς και η Δρ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου με θέμα «Θεσμοί και Επιχειρηματικότητα».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθηνε η κα. Αναστασία Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη, πρόεδρος του «Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος» και ο Ηλίας Μπίσιας, διευθυντής του περιοδικού «Ναυτικά Χρονικά».

Στις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες τους οι εισηγητές της συνάντησης πραγματοποίησαν μια σύντομη ιστορική αναδρομή στο ναυτιλιακό επιχειρείν από τον 19ο αιώνα έως σήμερα, ανέλυσαν τις ιδιαιτερότητες των ναυτιλιακών επιχειρήσεων σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και σύνθετο οικονομικό περιβάλλον, ενώ τέλος παρουσίασαν μια χαρτογράφηση των νεώτερων και σύγχρονων ναυτιλιακών δικτύων, επισημαίνοντας τα πλεονεκτήματα και τις προκλήσεις που αυτά καλούνται να αντιμετωπίσουν τον 21ο αιώνα.

Την επιμορφωτική συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες φοιτητές από τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Πειραιά καθώς και σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

Οι φοιτητές και σπουδαστές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Ν. καθώς και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις εισηγήσεις των ομιλητών μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε αυτές μέσω της διαδικτυακής πρωτοβουλίας «isalos.net».

 

pdf-flat

Γεώργιος Βαγγέλας – Στρατηγικές Συνεργασίες στα Σύγχρονα Ναυτιλιακά Δίκτυα

pdf-flat

Παναγιώτης Καπετανάκης – Νέες προσεγγίσεις στη μελέτη των Ναυτιλιακών Δικτύων

pdf-flat

Η παρουσίαση της Δρ. Παπαδοπούλου είναι διαθέσιμη μόνο μετά από σχετικό αίτημα στο info@isalos.net